Rob Beeren

                                                    

Geboren in 1955, wonend in Overveen (Noord-Holland). Is één van de oprichters van Diligence en succesvol intermediair vanaf de start. Heeft inmiddels bijna honderd overnames met succes begeleid, zowel voor kopers als voor verkopers, groot en klein, nationaal en internationaal en in een verscheidenheid aan branches. Beheerst vanuit zijn opleiding en achtergrond de techniek van het overnamespel uitstekend en geeft daarnaast altijd het menselijke aspect de aandacht die het verdient. Brede belangstelling, groot netwerk, schrijft graag artikelen over zijn overnameactiviteiten. Heeft een groot aantal publicaties rond dit onderwerp op zijn naam staan.

Studeerde in 1978 af aan de Universiteit van Amsterdam als bedrijfseconoom / bedrijfskundige. Behaalde vervolgens in 1984 de kwalificatie registeraccountant. Werkte 7 jaar als accountant voor de internationale maatschap Arthur Andersen & Co., waarvan 1 jaar in Denemarken en 6 jaar in Nederland. Deed daar de nodige ervaring op bij een zeer gevarieerd pakket cliënten in diverse branches. Koos in 1985 voor een managementpositie in het bedrijfsleven en heeft deze vervolgens 11 jaar in verschillende hoedanigheden bekleed bij dochterondernemingen van VNU, ITT, KPN en Philips in de (nieuwe) mediabranche: betaaltelevisie, kabeltekst, internet enzovoort. Werd zowel in zijn accountantspraktijk als in het bedrijfsleven regelmatig betrokken bij fusies en overnames, een onderwerp dat altijd zijn speciale belangstelling had.

Maakte in 1996 een zijsprong van ruim een jaar naar een Amerikaanse farmaceut in Nederland voordat hij besloot om - in zijn eigen woorden - 'nog eens iets echt leuks te gaan doen', namelijk Diligence opbouwen en uitbouwen. Geniet elke dag van zijn werk.

In december 2015 door de collega's in de markt verkozen tot "Overnameadviseur van het jaar 2015".

Drs. Rob P. Beeren
Prins Mauritslaan 111
2051 KC Overveen
Tel: (+31)(0)88 0550 350
Fax: (+31)(0)318 507 426
LinkedIn profiel

Interview door Mariëtte van Wissen (Van Wissen Communicatie) naar aanleiding van Rob’s verkiezing tot Overnameadviseur van het jaar 2015:

“Het is een prachtig, maar keihard vak”

Een goede dealmaker is voor Rob Beeren (60) uit Overveen iemand ‘die alle facetten van het vak beheerst, zijn werk netjes doet en zich aan afspraken houdt’. Wanneer is voor Beeren een transactie geslaagd? “Als koper en verkoper tevreden zijn. Dat is ook mijn motto. Als je als dealmaker altijd voor de hoogste prijs gaat voor je cliënt, is dat niet per definitie de beste strategie.”
Beeren heeft ervaren dat het belangrijk is als overnameadviseur ontspannen in het proces te zitten. “Een ondernemer ruikt het als je geforceerd handelt, als die deal koste wat kost moet doorgaan van jou. Dan lijkt het of je de omzet nodig hebt. Een natuurlijke houding van graag of niet is veel beter; dan haal je de mooie opdrachten binnen, sluit je makkelijker de deal en is de kans op succes veel groter.”

Als het nodig is, kan Beeren een harde onderhandelaar zijn. “Het is een prachtig vak, maar kan ook een keihard vak zijn dat veel kennis en kunde vereist. Daarom heb ik het liefst een ervaren adviseur tegenover me aan tafel. Dat is prettig onderhandelen.”

Beeren geeft regelmatig masterclasses en deelt zijn kennis graag met jonge collega’s. Hij is bij Diligence ook mentor van jonge collega’s. “Het is belangrijk je kennis te delen en over te dragen.”

 

Reflectie

Tussen een paar closings door even tijd voor reflectie. Ik doe dit overnamewerk nu al 18 jaar, heb de mooiste deals gedaan, vele vrienden voor het leven gemaakt en heb in 2015 de mooiste prijs gewonnen. Wat wil je dan nog meer? Stoppen op je hoogtepunt? Nee, ik zou het werk enorm missen. De hectiek, het onvoorspelbare, het avontuur, de bergen en dalen waar je in dit werk doorheen gaat, de euforie bij de closing. Het heeft me sterk gemaakt, creatief, een doorzetter, niet opgeven tot de deal gedaan is en het doel bereikt.

En wat heeft u als ondernemer daaraan? U krijgt een berg aan ervaring aan uw zijde en een metgezel in uw eenzame avontuur, uw zoektocht naar de juiste koper voor uw onderneming. Een gids die het gebied goed kent, maar die ook nog niet weet welk pad precies gevolgd gaat worden, hoe de omstandigheden zullen zijn, welke obstakels we gaan tegenkomen en of we het doel zullen bereiken. Omdat er altijd wel onverwachte gebeurtenissen zijn, waar je adequaat op moet inspelen. Zij die wel eens een berg beklimmen weten wat ik bedoel. Voor mij is die tocht al genieten. En bereiken we samen het doel, dan is dat het ultieme genot. Bekroond met champagne. En daarna op naar de volgende top.

Ik ga dit nog jaren blijven doen. En als u mee op reis wilt, weet u mij te vinden.

Rob Beeren

Diligence

Fusie & Overnameadviseur van het jaar 2015

Uw naam*
Uw e-mailadres*
Uw telefoonnummer*
Onderwerp*
Bericht*
Velden met een * gemarkeerd dienen ingevuld te worden

 

 


BOBB

Diligence is met een aantal gecertificeerde leden verbonden aan de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB).

Contact informatie

Diligence
Randhoeve 221
3995 GA Houten
E -mail: info@diligence.nl
Tel: 088 - 0550 350
Fax: 0318 - 507 426

Kantoren in:
- Almere
- Amsterdam
- Baarn
- Overveen (bij Haarlem)
- Roermond
- Houten
- Veenendaal
- Zwartewaal (bij Brielle)