donderdag 26 maart organiseert Diligence

haar

Masterclass bedrijfsovername

in samenwerking met

Het Ondernemersbelang / Novema Uitgevers

 


Donderdag 26 maart 2014.  aanvang 15.00 uur in Utrecht

Omschrijving

Bij het kopen of verkopen van een onderneming komt veel kijken. Van waardebepaling tot onderhandelingen en de uiteindelijke overeenkomst: er moet veel geregeld worden. Daarnaast komt er in veel gevallen ook emotie bij kijken. Het is een proces dat veelal meerdere jaren in beslag neemt. De masterclass ‘bedrijfsovername’ heeft tot doel om u inzicht te verschaffen in het (ver)koopproces en alle aspecten die daaromheen van belang zijn.

Tijdens de masterclass zal aandacht worden besteed aan de stappen van het overnameproces, waaronder de verkoopinformatie, waardebepaling, het vinden van (ver)kopers, geheimhouding, het onderhandelingsproces, de intentieovereenkomst en de verkoopcontractuur. Tevens zullen belangrijke factoren als emotie en ratio, waarde en prijs en de beleving van kopers en verkopers worden behandeld. Nieuwsgierig naar deze masterclass? Meld u hier aan!

Opzet programma
In een tijdsbestek van bijna 3 uur (inclusief pauzes) wordt u door een viertal ervaren sprekers door de verschillende onderdelen van het programma geleid. Een ervaringsdeskundige belicht het proces ook nog eens vanuit de optiek van de verkoper. Vragen worden vooraf verzameld, zodat het programma exact aan uw wensen beantwoordt. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje uw resterende vragen met de inleiders te bespreken.

14.45 uur  Inloop en ontvangst;
15.00 uur  Introductie; de stand van de overnamemarkt; actuele trends; meer en minder gewilde
branches en typen bedrijven;
15.30 uur  De stappen van het overnameproces (1)
16.00 uur  De ervaringen van een koper
16.15 uur  Pauze
16.30 uur  De stappen van het overnameproces (2)
17.00 uur  Waarde en prijs; waardebepalende factoren
17.25 uur  De ervaringen van een verkoper
17.40 uur  Conclusies en afronding
18.00 uur  Borrel

Uw resultaten
Na het volgen van deze masterclass bent u bekend met het overnameproces, heeft u inzicht in de voetangels en klemmen op de route naar (ver)koop en heeft u een idee van de gewildheid van uw bedrijf en van de prijs die u bij verkoop zou mogen verwachten. U krijgt daarnaast een actueel inzicht aangeboden in de stand van de overnamemarkt, trends, meer en minder gewilde branches en typen bedrijven, waardebepalende factoren e.d.

Datum en locatie
De masterclass vindt plaats op donderdag 26 maart 2015 van 14.45 uur tot ongeveer 18.00 uur, met aansluitend een netwerkborrel. Locatie: De masterclass vindt plaats in Utrecht. De exacte locatie wordt z.s.m. bekend gemaakt.

Voor wie?
Deze masterclass is geschikt voor MKB ondernemers die overwegen hun bedrijf te verkopen en ondernemers die overwegen een bedrijf te kopen (strategische kopers, maar ook management buy-in en management buy-out kandidaten), alsmede ondernemers die zich om andere redenen nader in het onderwerp bedrijfsovername willen verdiepen.

Sprekers
Rob Beeren
Harry Helwegen
Robert de Vries
Gerda Briggeman

Meer informatie en aanmelding
Deelname aan deze masterclass kost € 95,- excl. btw. U kunt zich hier aanmelden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jasper van der Sluis via j.vandersluis@ondernemersbelang.nl of door te bellen naar 0512-366326.


BOBB

Diligence is met een aantal gecertificeerde leden verbonden aan de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB).

Contact informatie

Diligence
Randhoeve 221
3995 GA Houten
E -mail: info@diligence.nl
Tel: 088 - 0550 350
Fax: 0318 - 507 426

Kantoren in:
- Almere
- Amsterdam
- Baarn
- Overveen (bij Haarlem)
- Roermond
- Houten
- Veenendaal
- Zwartewaal (bij Brielle)