Terug naar: Publicaties

De stand van de overnamemarkt.

Door intermediair Rob Beeren op 01-12-2014

Terugkijkend op het afgelopen jaar kunnen we concluderen dat 2014 geen topjaar was in MKB-overnameland. Ook Diligence deed minder deals dan gebruikelijk. Aan de andere kant swingt het op corporate niveau als nooit tevoren. Onze 16-jarige ervaring leert dan dat goede tijden weer aanstaande zijn. Er zit namelijk van oudsher een vertraging in de overnamedynamiek tussen de beide markten van ongeveer een jaar. En dat betekent dat we waarschijnlijk aan de vooravond staan van een nieuwe golfbeweging in de MKB-overnamemarkt.

Ondernemers willen wel weer eens kopen en verkopen. Een deel daarvan zit al jaren tegen verkoop aan te hikken, maar deed het nog niet omdat de resultaten van hun bedrijf zwak waren en zij in de veronderstelling verkeerden dat er toch geen belangstelling zou zijn. Maar niets is minder waar. Er is grote belangstelling van velerlei soorten partijen, die rendement op hun geld willen maken. Zowel strategische kopers, MBI-en MBO-kandidaten en vooral (in)formal investors en participatiemaatschappijen zijn naarstig op zoek naar bedrijven om over te nemen of om in te investeren. Daardoor worden er nog zeer acceptabele prijzen betaald. Drukkende factor blijft de terughoudendheid van de banken bij financiering van overnames. Maar ook daar is goede hoop dat er meer lucht komt en wordt er van alles aan gedaan om de kredietverlening te stimuleren. En lukt het niet (helemaal) bij de bank, dan zijn er diverse alternatieven stormachtig in opkomst. Aan onze dealflow is in ieder geval te merken dat betere tijden aanstaande zijn.

 
Print deze pagina    Stuur door per e-mail

Reageer op "De stand van de overnamemarkt."

 Naam*
   
 E-mailadres* (wordt niet gepubliceerd)
   
 Website (voorbeeld: http://www.uwsite.nl)
   
   
Houd mij via e-mail op de hoogte van reacties
   
Neem de code uit de bovenstaande afbeelding over om verder te gaan
   

Terug naar: Publicaties

BOBB

Diligence is met een aantal gecertificeerde leden verbonden aan de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB).

Contact informatie

Diligence
Randhoeve 221
3995 GA Houten
E -mail: info@diligence.nl
Tel: 088 - 0550 350
Fax: 0318 - 507 426

Kantoren in:
- Almere
- Amsterdam
- Baarn
- Overveen (bij Haarlem)
- Roermond
- Houten
- Veenendaal
- Zwartewaal (bij Brielle)