Terug naar: Publicaties

De strategische kopers zijn terug!

Door redactie op 13-06-2006

Goed nieuws voor ondernemers die hun bedrijf willen verkopen. De strategische kopers zijn terug! Na jarenlange afwezigheid van deze groep kopers constateren wij nu een terugkeer van het vertrouwen bij ondernemers, resulterend in een ouderwetse kooplust. Van de tientallen transacties die Diligence in de eerste helft van 2006 succesvol heeft begeleid, is de koper in 75 % van de gevallen een branchegenoot, een collega ondernemer, een concurrent etc. In 2005 was dat nog slechts 54 % en in 2004 47 %. Tegelijkertijd met deze trend zagen wij het afgelopen jaar al een toename van het aantal koopopdrachten, verstrekt door strategische kopers. Deze toename van acquisitiebereidheid van strategische kopers gaat ten koste van de kansen van MBI-kandidaten.

Het is in het algemeen namelijk zo dat strategische kopers de door hen met een acquisitie te behalen synergievoordelen kunnen vertalen in hogere overnameprijzen dan die welke door MBI-kandidaten worden geboden. Maar ook de belangstelling vanuit de MBI-hoek voor overnames blijft onverkort groot. En dat betekent dat een ondernemer die zijn bedrijf wil verkopen momenteel kan kiezen uit een groot aantal gegadigden van diverse signatuur: strategische kopers, MBI-kandidaten en als het bedrijf wat groter is ook participatiemaatschappijen. Want ook deze categorie kopers is naarstig op zoek naar overnameprooi en hun geldbuidels zijn nog nooit zo gevuld geweest. Alle reden om van een fantastisch overnameklimaat te spreken voor ondernemers die nu van hun bedrijf af willen...
Print deze pagina    Stuur door per e-mail

Reageer op "De strategische kopers zijn terug!"

 Naam*
   
 E-mailadres* (wordt niet gepubliceerd)
   
 Website (voorbeeld: http://www.uwsite.nl)
   
   
Houd mij via e-mail op de hoogte van reacties
   
Neem de code uit de bovenstaande afbeelding over om verder te gaan
   

Terug naar: Publicaties

BOBB

Diligence is met een aantal gecertificeerde leden verbonden aan de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB).

Contact informatie

Diligence
Randhoeve 221
3995 GA Houten
E -mail: info@diligence.nl
Tel: 088 - 0550 350
Fax: 0318 - 507 426

Kantoren in:
- Almere
- Amsterdam
- Baarn
- Overveen (bij Haarlem)
- Roermond
- Houten
- Veenendaal
- Zwartewaal (bij Brielle)