Terug naar: Publicaties

Diligence begeleidt fusie installatiebedrijven

Door Diligence Services B.V. op 04-11-2011

Westlandse deal met € 100 miljoen omzet en 300 medewerkers

Twee familiebedrijven uit het Westland, Van der Arend Tuinbouwtechniek B.V. en Nic. Sosef, gaan een fusie aan. De eigenaren willen de continuïteit van hun installatie- en handelsbedrijf in de internationale tuinbouwsector daarmee waarborgen.

Binnen het MKB zien wij steeds meer bedrijfsfusies. Enerzijds vanwege toenemende noodzaak tot kostenbesparing ten gevolge van toenemende concurrentie- of margedruk en anderzijds vanwege de noodzaak tot schaalvergroting om bijvoorbeeld internationaal sterk te kunnen staan. Een bedrijfsfusie is zeker in deze tijd, waarin overnamefinanciering nog steeds lastig te verkrijgen is, dan een goed alternatief. Voor het wel slagen van een bedrijfsfusie is het noodzakelijk dat beide dga's een zeer sterk vertrouwen in elkaar en in de nieuw te vormen onderneming hebben en de wil hebben dit tot een succes te maken.

Vanuit Diligence hebben Karel Bronsgeest en Ronald van der Graaf de waardevergelijking ter bepaling van de fusieverhouding alsmede de onderhandelingen voor Van der Arend Tuinbouwtechniek B.V. mogen uitvoeren. Ondanks dat deze partij in aantal medewerkers en omzet beduidend kleiner is dan de fusiepartner Nic. Sosef verkrijgen beide partijen ieder 50% van de aandelen in de fusiecombinatie. Gelijkwaardigheid is belangrijk.

Wij wensen beide eigenaren en alle medewerkers een voorspoedige toekomst toe.
Print deze pagina    Stuur door per e-mail

Reageer op "Diligence begeleidt fusie installatiebedrijven"

 Naam*
   
 E-mailadres* (wordt niet gepubliceerd)
   
 Website (voorbeeld: http://www.uwsite.nl)
   
   
Houd mij via e-mail op de hoogte van reacties
   
Neem de code uit de bovenstaande afbeelding over om verder te gaan
   

Terug naar: Publicaties

BOBB

Diligence is met een aantal gecertificeerde leden verbonden aan de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB).

Contact informatie

Diligence
Randhoeve 221
3995 GA Houten
E -mail: info@diligence.nl
Tel: 088 - 0550 350
Fax: 0318 - 507 426

Kantoren in:
- Almere
- Amsterdam
- Baarn
- Overveen (bij Haarlem)
- Roermond
- Houten
- Veenendaal
- Zwartewaal (bij Brielle)