Terug naar: Publicaties

Diligence vervult prominente rol gedurende de KvK maand van de bedrijfsoverdracht

Door redactie op 14-05-2006

Wellicht was het u al opgevallen. De gezamenlijke Kamers van Koophandel in Nederland besteden steeds meer aandacht aan het onderwerp van de bedrijfsoverdracht en -overname. Op de website van de KvK is het tegenwoordig zelfs een apart onderwerp, waar veel informatie over wordt verstrekt in de vorm van seminars, presentaties, spreekuren en documentatie. Er is zelfs een compleet overdrachtspakket op te vragen.

De Diligence intermediairs spelen bij deze regionale activiteiten vaak een prominente rol. Als spreker, als adviseur of als verstrekker van informatie en documentatie. Zo waren in de maand mei, die door de gezamenlijke Kamers landelijk was uitgeroepen tot themamaand van de bedrijfsoverdracht, vier van onze intermediairs actief betrokken bij de activiteiten in hun regio:  Hans Wijnen sprak op dinsdagavond 16 mei een zaal vol ondernemers toe in het gebouw van de Kamer van Koophandel Amsterdam over het verkoopklaar maken van het bedrijf. Diezelfde avond trad Marti Koedijk in Assen over hetzelfde onderwerp op voor een gehoor van ruim 200 ondernemers uit Groningen, Friesland en Drenthe. Harry Helwegen sprak op woensdagavond 17 mei een gehoor van ruim 300 (!) ondernemers toe in Conferentiecentrum Papendal in Arnhem, een evenement dat was georganiseerd door de Kamers van Utrecht, Tiel en Arnhem gezamenlijk. Zijn onderwerp was toelichting op het verkoopproces. In de week daarvoor waren diverse van onze intermediairs al aangeschoven aan de intermediairslunch bij de KvK in hun regio om een bijdrage te leveren aan de discussies over het onderwerp. Eerder al was Jan van den Bouwhuijsen mede-organisator van een werkconferentie die in opdracht van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam werd gehouden in Digital Port in het Rotterdamse World Trade Center. Deze werkconferentie was gericht op een geïntegreerde en gemeenschappelijke aanpak van bedrijfsoverdracht en bedrijfsopvolging in Rotterdam. Deelnemers waren o.a. banken, adviseurs, Kamer van Koophandel, Ministerie van EZ, onderwijs en het CWI. Uitkomsten van de werkconferentie zijn door de Kamer van Koophandel gebruikt tijdens de intermediairslunch van 9 mei. Gedurende de rest van de maand mei en daarna zijn onze intermediairs betrokken gebleven bij KvK activiteiten op het gebied van bedrijfsoverdracht en -overname. En ook in de toekomst zullen de Kamers van Koophandel, maar ook u als ondernemer rechtstreeks, gebruik kunnen blijven maken van de knowhow en expertise van de Diligence intermediairs.
Print deze pagina    Stuur door per e-mail

Reageer op "Diligence vervult prominente rol gedurende de KvK maand van de bedrijfsoverdracht"

 Naam*
   
 E-mailadres* (wordt niet gepubliceerd)
   
 Website (voorbeeld: http://www.uwsite.nl)
   
   
Houd mij via e-mail op de hoogte van reacties
   
Neem de code uit de bovenstaande afbeelding over om verder te gaan
   

Terug naar: Publicaties

BOBB

Diligence is met een aantal gecertificeerde leden verbonden aan de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB).

Contact informatie

Diligence
Randhoeve 221
3995 GA Houten
E -mail: info@diligence.nl
Tel: 088 - 0550 350
Fax: 0318 - 507 426

Kantoren in:
- Almere
- Amsterdam
- Baarn
- Overveen (bij Haarlem)
- Roermond
- Houten
- Veenendaal
- Zwartewaal (bij Brielle)