Terug naar: Publicaties

Eerste certificaten aan BOBB gecertificeerde leden overhandigd

Door redactie op 04-07-2012

Ministerie EL&I en Kamer van Koophandel overhandigen eerste certificaten aan BOBB gecertificeerde leden

Maandag 4 juni zijn de eerste certificaten aan door BOBB gecertificeerde leden overhandigd door Rinke Zonneveld, Directeur Ondernemerschap van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en Martin van Eijl van de Kamer van Koophandel Nederland.

De certificaten zijn het bewijs dat de betreffende leden gekwalificeerd bemiddelaar zijn bij bedrijfsoverdrachten. Aanbieders en kopers van ondernemingen kunnen aan het voeren van het BOBB-logo herkennen, dat zij met gekwalificeerde overnamebemiddelaars te maken hebben. De beroepsgroep overnamebemiddelaars was tot heden niet door kwalificatie op kwaliteit van de dienstverlening te onderscheiden.

Aan BOBB (Brancheorganisatie Bedrijfsoverdracht Bemiddelaars) zijn meer dan  50 organisaties verbonden, die dagelijks actief zijn op het gebied van bedrijfsovernames- en overdrachten. BOBB behartigt de belangen van de leden door lobbyinspanningen en faciliteert bij kennisdeling, opleiding en het bevorderen van markttransparantie op het gebied van bedrijfsoverdracht. De verwachting is dat eind 2012 meer dan 100 gecertificeerde overnamebemiddelaars aan BOBB zijn verbonden.

Certificering is in het belang van de markt en alle bedrijfsoverdracht adviseurs, ongeacht waar ze werken. Dit leidt tot transparantie met betrekking tot de professionaliteit en de kwaliteit van de gehele beroepsgroep. Om gecertificeerd bedrijfsoverdracht adviseur te worden hebben de leden een toetsing ondergaan. De leden hebben een door henzelf uitgevoerde bedrijfsovername beschreven en een reflectieverslag hierover gemaakt. Deze stukken zijn  ingediend en door twee onafhankelijke beoordelaars beoordeeld, waarbij is vastgesteld of is voldaan aan de kwaliteitseisen, zoals vastgelegd in het huishoudelijk reglement van BOBB.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst in Muiden ontvingen de betreffende leden het certificaat voor “Gecertificeerd BOBB-lid”. Namens het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie was Rinke Zonneveld, directeur Ondernemerschap aanwezig. Martin van Eijl, directeur van de Kamer van Koophandel Nederland was ook aanwezig bij de overhandiging van de certificaten. Het Ministerie en de KvK zijn ruim 7 jaar geleden nauw betrokken geweest bij de oprichting van de BOBB.

Alle Diligence partners zijn inmiddels BOBB gecertificeerd.

Eerste certificaten aan BOBB gecertificeerde leden overhandigd
v.l.n.r. Anton Verbunt (voorzitter BOBB), Martin van Eijl (directeur KvK Nederland) en
Jacob van Goor (Van der Wurff & Partners). De heer Van Goor is één van de leden van het ‘1e uur’.
Print deze pagina    Stuur door per e-mail

Reageer op "Eerste certificaten aan BOBB gecertificeerde leden overhandigd"

 Naam*
   
 E-mailadres* (wordt niet gepubliceerd)
   
 Website (voorbeeld: http://www.uwsite.nl)
   
   
Houd mij via e-mail op de hoogte van reacties
   
Neem de code uit de bovenstaande afbeelding over om verder te gaan
   

Terug naar: Publicaties

BOBB

Diligence is met een aantal gecertificeerde leden verbonden aan de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB).

Contact informatie

Diligence
Randhoeve 221
3995 GA Houten
E -mail: info@diligence.nl
Tel: 088 - 0550 350
Fax: 0318 - 507 426

Kantoren in:
- Almere
- Amsterdam
- Baarn
- Overveen (bij Haarlem)
- Roermond
- Houten
- Veenendaal
- Zwartewaal (bij Brielle)