Terug naar: Publicaties

Ik start een eigen onderneming in een nichemarkt

Door redactie op 05-10-2011

Interview met R. van Diepe, de drijvende kracht achter Climate4U Venlo

"Na 10 jaar techniek en 14 jaar accountmanagement bij diverse  installatie bedrijven, is het er toch van gekomen; zelfstandig ondernemen." Aan het woord is Riné van Diepe, sinds kort de trotse eigenaar van Van Diepe Totaaladvies, leverancier van totaaloplossingen met betrekking tot luchtbehandeling. Hij vertelt over zijn aanloop naar het realiseren van een lang gekoesterde droom.

"Het moment kwam als een koude douche. Na jarenlang werkzaam te zijn binnen de installatietechniek, met specialisme luchtbehandeling deed ook in deze branche de aanpassing aan de nieuwe tijd zijn intrede. Mijn functie werd 'gesaneerd' en ik kwam voor de keuze te staan om een nieuwe baan te zoeken of wellicht een eigen onderneming te starten. Nu was ik enkele jaren geleden al eens bezig geweest met het overnemen van een bestaand bedrijf maar dat is toen niet doorgegaan. Is nu dan het juiste moment voor mij?"

Na een kleine pauze om deze vraag wat extra gewicht mee te geven vervolgt hij: "Een nieuw onderzoek van de markt leverde mij het inzicht dat met name de kleinere ondernemingen het nodige aan verkoopactiviteiten moeten en willen doen maar vaak in de drukte van de dag worden opgeslokt door de operationele activiteiten. En een fulltime  sales representative is vaak een te grote aanslag op het budget. Daar lag dus een mooie uitdaging. Ik heb met enkele ondernemers gesproken en mijn  diensten aangeboden om als onafhankelijke sales specialist de markt in te gaan en projecten binnen te halen welke dan door hen zouden worden uitgevoerd. Met Climate4U uit Valkenswaard heeft dit tot een samenwerkingsverband geleid wat resulteerde in het opzetten van Climate4U Venlo. Een volledig zelfstandig opererende onderneming gespecialiseerd in luchtbehandeling."

Riné van Diepe heeft hiermee een uniek systeem in dit marktsegment gezet. Hij zorgt voor de sales activiteiten en als hij de opdrachten binnen krijgt brengt hij het werk onder bij de specialist die daar het beste bij past. Het belangrijkste uitgangspunt hier is het leveren van goede kwaliteit tegen een goede prijs. De diverse specialismen worden uitgevoerd door speciaal geselecteerde bedrijven welke voldoen aan de normen en eisen zoals door Van Diepe gesteld en worden daar ingezet waar dat binnen het project nodig is. Met van Diepe zelf als de spin in het web en als controleur van de voortgang en bewaker van de kwaliteit.

Climate4U Venlo

Van Diepe: "In februari 2011 heb ik met Climate4U Valkenswaard de intentie uitgesproken om te gaan samenwerken, alleen moest e.e.a. nog de juiste vorm gaan krijgen. De eerste naam die in me opkwam was Hans Wijnen van Diligence (www.diligence.nl). In 2006 had hij mij ook begeleid bij een mogelijke overname van een installatiebedrijf. Mijn ervaringen waren toen erg goed en dus zou hij me ook kunnen helpen met het opzetten van mijn nieuwe onderneming. Een onafhankelijk adviseur kan niet alleen assisteren bij het opstellen van de businessplannen en budgetten maar kan ook er voor zorgen dat je als starter met beide benen op de grond blijft en je bij alle mooie plannen de realiteit niet uit het oog verliest. De samenwerking met Diligence mondde in juli 2011 uit in het starten van Climate4U Venlo en het vastleggen van de afspraken met diverse opdrachtgevers."

Intussen heeft Van Diepe het voor elkaar gekregen dat zijn onderneming fors groeit en timmert hij stevig aan de (marketing) weg. Van Diepe: "Zelfstandig ondernemen: Heerlijk, spannend, op mijn eigen manier, keuzes maken, perfectie, discipline en… Hans Wijnen van Diligence om te klankborden. Een bewuste keuze."

Climate4U Venlo

 

R. van Diepe
Climate4U Venlo
Tel: 06-10530605
E-mailadres: r.vandiepe@climate4u.nl
Website: www.climate4u.nl
Print deze pagina    Stuur door per e-mail

Reageer op "Ik start een eigen onderneming in een nichemarkt"

 Naam*
   
 E-mailadres* (wordt niet gepubliceerd)
   
 Website (voorbeeld: http://www.uwsite.nl)
   
   
Houd mij via e-mail op de hoogte van reacties
   
Neem de code uit de bovenstaande afbeelding over om verder te gaan
   

Terug naar: Publicaties

BOBB

Diligence is met een aantal gecertificeerde leden verbonden aan de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB).

Contact informatie

Diligence
Randhoeve 221
3995 GA Houten
E -mail: info@diligence.nl
Tel: 088 - 0550 350
Fax: 0318 - 507 426

Kantoren in:
- Almere
- Amsterdam
- Baarn
- Overveen (bij Haarlem)
- Roermond
- Houten
- Veenendaal
- Zwartewaal (bij Brielle)