Terug naar: Publicaties

Kwaliteit en chemische reactie voorkomen tranendal

Door redactie op 10-06-2003

'Verkoop familiebedrijf vaak tranendal.' kopte een artikel in het decembernummer van het blad Elan, uitgegeven door het Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen. In dit artikel wordt ingegaan op een onderzoek naar de emotionele beleving bij bedrijfsoverdrachten waarop Maarten van de Kimmenade onlangs promoveerde. De onderzoeker concludeert dat ondernemers die hun familiebedrijf verkopen, vaak met een kater achterblijven.

De reden voor die kater, volgens Van de Kimmenade, is dat er te snel en te veel veranderingen worden doorgevoerd door de nieuwe eigenaar. Hier komen de tranen om de hoek kijken. Het zijn tranen van verdriet over het uiteenrafelen van het bedrijf, tranen van frustratie bij voormalig eigenaren die nog zijn aangebleven als directeur en tranen van woede door ruzies over nabetalingen. Deze tranen kunnen echter voorkomen worden als u intermediairs kiest op basis van chemie en kwaliteit. Als er geen klik is met uw adviseur kunt u er beter gelijk mee stoppen, omdat er geen basis is voor een vertrouwensrelatie. En wat kwaliteit betreft, een goede intermediair is niet tevreden met een koper maar alleen met een geschikte koper. Iemand die zich kan vinden in de verlangens van de ondernemer.
Print deze pagina    Stuur door per e-mail

Reageer op "Kwaliteit en chemische reactie voorkomen tranendal"

 Naam*
   
 E-mailadres* (wordt niet gepubliceerd)
   
 Website (voorbeeld: http://www.uwsite.nl)
   
   
Houd mij via e-mail op de hoogte van reacties
   
Neem de code uit de bovenstaande afbeelding over om verder te gaan
   

Terug naar: Publicaties

BOBB

Diligence is met een aantal gecertificeerde leden verbonden aan de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB).

Contact informatie

Diligence
Randhoeve 221
3995 GA Houten
E -mail: info@diligence.nl
Tel: 088 - 0550 350
Fax: 0318 - 507 426

Kantoren in:
- Almere
- Amsterdam
- Baarn
- Overveen (bij Haarlem)
- Roermond
- Houten
- Veenendaal
- Zwartewaal (bij Brielle)