Terug naar: Publicaties

Over overnames gesproken april 2007

Door intermediair Harry Helwegen op 14-04-2007

Tijdens een intake gesprek met een prospect wordt mij wel eens de vraag gesteld of ik kan aantonen dat ik goed ben in mijn vak. Natuurlijk kan ik dan wel een referentielijstje overhandigen, maar iedereen weet dat daarop geen ontevreden klanten zullen voorkomen, mochten die er al zijn. Tja, in de zakelijke dienstverlening kun je weinig van je werk laten zien. “En waar kan ik klagen, mocht ik ontevreden zijn over u?” is ook soms een vraag. “Bij mij” zeg ik dan. Dat is zelden een bevredigend antwoord, maar een andere mogelijkheid was er tot nu toe niet. Voor organisaties die zich bezig houden met het begeleiden van fusies en overnames bestond er geen brancheorganisatie, waarvan het lidmaatschap meestal ook een zekere kwaliteitstoetsing inhield.

In het verleden zijn er vele pogingen geweest om een branchebrede belangenorganisatie op te zetten, maar geen daarvan was een succes. Een jaar geleden werd op initiatief van Kamers van Koophandel Nederland te Woerden opnieuw een poging ondernomen. De start was veelbelovend met ruim 20 organisaties die aan het eerste overleg deelnamen. Na veel praten en grote inspanningen door de initiatiefnemers van het eerste uur is deze poging nu wel gelukt en is de oprichting van de BOBB (Brancheorganisatie Bedrijfsoverdracht Bemiddelaars) een feit. Er staat nu een organisatie met een gedragscode voor de aangesloten leden, criteria voor algemene voorwaarden, een klachten- c.q. tuchtcommissie en een eigen website (Bobb.nl). Dat het nu wel gelukt is betekent dat het vak nu volwassen is geworden. Diligence, één van de initiatiefnemers, is altijd een groot voorstander geweest van het oprichten van een brancheorganisatie, die onder meer gaat toezien op een zekere kwaliteitsborging. Vanaf de start, bijna 10 jaar geleden, kent Diligence al een eigen gedragscode waar klanten ons op kunnen afrekenen, maar die ruilen we nu graag in voor de BOBB gedragscode.  De grote uitdaging is nu om de jonge organisatie te laten uitgroeien tot een volwaardige brancheorganisatie, die door de markt zal worden erkend als DE belangenbehartiger van deze bedrijfstak. Wij zijn trots dat wij aan de totstandkoming hebben kunnen bijdragen en wij zullen graag onze bijdrage aan de verdere ontwikkeling blijven leveren.

Harry Helwegen
Algemeen directeur
Print deze pagina    Stuur door per e-mail

Reageer op "Over overnames gesproken april 2007"

 Naam*
   
 E-mailadres* (wordt niet gepubliceerd)
   
 Website (voorbeeld: http://www.uwsite.nl)
   
   
Houd mij via e-mail op de hoogte van reacties
   
Neem de code uit de bovenstaande afbeelding over om verder te gaan
   

Terug naar: Publicaties

BOBB

Diligence is met een aantal gecertificeerde leden verbonden aan de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB).

Contact informatie

Diligence
Randhoeve 221
3995 GA Houten
E -mail: info@diligence.nl
Tel: 088 - 0550 350
Fax: 0318 - 507 426

Kantoren in:
- Almere
- Amsterdam
- Baarn
- Overveen (bij Haarlem)
- Roermond
- Houten
- Veenendaal
- Zwartewaal (bij Brielle)