Terug naar: Publicaties

Over overnames gesproken - februari 2014

Door intermediair Harry Helwegen op 25-02-2014

De economie trekt weer aan, zo lezen we in de krant en horen we op het Journaal. Dat geeft ondernemers moed en hunkerend wordt uitgekeken naar het moment dat het weer business as usual is. Maar gaat dat wel gebeuren, zelfs als de economie structureel blijft aantrekken? Veel bedrijven hebben de afgelopen 5 jaar vrijwel stil gestaan, maar ontwikkelingen zijn wel doorgegaan. Innovatieve bedrijven hebben nieuwe trends veroorzaakt en de trend die onder alle trends ligt is de exponentiële groei van technologie. Deze trend zal alle markten en branches opschudden. Een CD kopen is niet meer nodig, nu je via Spotify je eigen muzieklijst kunt samenstellen en downloaden. Via Peerby.com kun je de boormachine, bladblazer, grasmaaier en wat al niet meer van iemand bij jou in de buurt huren of lenen, dus waarom zou je die nog kopen? Snappcar.nl stelt mensen in staat elkaars auto te lenen, waarvan verhuurbedrijven veel last zullen gaan ondervinden. Een overnachting bij een particulier kun je regelen via Airbnb.nl, die meer dan 300.000 locaties wereldwijd aanbiedt, waardoor hotels veel boekingen gaan missen. Internet zal veel bedrijven die nu nog tussen fabrikant / aanbieder en consument zitten, uitschakelen. De reisbranche is daardoor al ingrijpend veranderd. Reisbureaus zijn vrijwel uit het straatbeeld verdwenen omdat ze geen toegevoegde waarde meer hebben en een grote reisorganisatie als OAD is al failliet gegaan. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de enorme gevolgen van 3-D printing voor handel en industrie. Straks kun je veel artikelen die je nu nog koopt, thuis zelf printen.

Deze ontwikkelingen gaan een grote rol spelen bij de koop en verkoop van bedrijven. Doet het bedrijf dat u wilt verkopen over 5 jaar nog wat het nu doet? Ook voor de verkoopkansen van uw bedrijf is het prettig dat de economie weer aantrekt, maar als u uw bedrijf goed wil verkopen, dan zult u op die vraag een gefundeerd antwoord moeten kunnen geven.
Print deze pagina    Stuur door per e-mail

Reageer op "Over overnames gesproken - februari 2014"

 Naam*
   
 E-mailadres* (wordt niet gepubliceerd)
   
 Website (voorbeeld: http://www.uwsite.nl)
   
   
Houd mij via e-mail op de hoogte van reacties
   
Neem de code uit de bovenstaande afbeelding over om verder te gaan
   

Terug naar: Publicaties

BOBB

Diligence is met een aantal gecertificeerde leden verbonden aan de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB).

Contact informatie

Diligence
Randhoeve 221
3995 GA Houten
E -mail: info@diligence.nl
Tel: 088 - 0550 350
Fax: 0318 - 507 426

Kantoren in:
- Almere
- Amsterdam
- Baarn
- Overveen (bij Haarlem)
- Roermond
- Houten
- Veenendaal
- Zwartewaal (bij Brielle)