Terug naar: Publicaties

Over overnames gesproken januari 2009

Door intermediair Harry Helwegen op 01-03-2009

Vindt u het erg als ik het nu eens niet meer heb over het "k" woord. Tot medio vorig jaar werd daar een slopende ziekte onder verstaan, maar door het geweld aan publicaties in alle denkbare media is dat begrip hard op weg om vervangen te worden door een ziekte van welhaast epidemische omvang, die wereldwijd de economie aan het slopen is. Ik kan het woord inmiddels niet meer horen. Net zo min vind ik onderhand de verhalen van rasoptimisten nog langer verdraaglijk, die roepen dat er niets aan de hand is, of die grappenmakers die beweren dat je nu gerust weer kunt instappen op de beurs omdat die nu nog maar maximaal 240 punten naar beneden kan. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik wel nog tegen de verhalen kan van de analisten die voorzien dat de grootste ellende nog moet komen en die voorspellen dat alle banken technisch failliet zullen gaan. Al was het alleen maar omdat er heel wat bedrijfstakken zijn waar het heel goed gaat. Tankstations hebben al lang niet meer zoveel verkocht door de lage brandstofprijzen. Bedrijven in olieopslag hebben al hun tanks verhuurd. Onderhoudsbedrijven werken zich een slag in de rondte omdat we langer met onze spullen doen. En wat dacht u van deurwaarders en incassobureaus?

Marktonderzoekers komen handen te kort om alle antwoorden te noteren op vragen van bedrijven die graag willen weten wat de consument nu gaat doen. Maar niemand weet het want we bevinden ons op nooit eerder betreden terrein. Hè, nu heb ik het er toch weer over, terwijl ik had willen vertellen over hoe Diligence door gaat met de dingen doen waarin we goed zijn: kopen en verkopen van bedrijven, zelfs van een makelaarskantoor. Dus mij hoort u er niet meer over, na vandaag dan.
Print deze pagina    Stuur door per e-mail

Reageer op "Over overnames gesproken januari 2009"

 Naam*
   
 E-mailadres* (wordt niet gepubliceerd)
   
 Website (voorbeeld: http://www.uwsite.nl)
   
   
Houd mij via e-mail op de hoogte van reacties
   
Neem de code uit de bovenstaande afbeelding over om verder te gaan
   

Terug naar: Publicaties

BOBB

Diligence is met een aantal gecertificeerde leden verbonden aan de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB).

Contact informatie

Diligence
Randhoeve 221
3995 GA Houten
E -mail: info@diligence.nl
Tel: 088 - 0550 350
Fax: 0318 - 507 426

Kantoren in:
- Almere
- Amsterdam
- Baarn
- Overveen (bij Haarlem)
- Roermond
- Houten
- Veenendaal
- Zwartewaal (bij Brielle)