Terug naar: Publicaties

Over overnames gesproken - november 2013

Door intermediair Harry Helwegen op 04-11-2013

Ondanks de economische crisis en de gevolgen hiervan zijn de omstandigheden voor ondernemers in Nederland in het afgelopen jaar alleen maar verbeterd. De Wereldbank concludeert in haar jaarlijks rapport dat het in Nederland makkelijker is geworden om een onderneming te starten. Daardoor steeg Nederland op de jaarlijkse ranglijst van de ontwikkelingsbank, waarop landen worden gerangschikt naar het gemak van zakendoen van de 31e naar de 28e plaats. Een mooi resultaat maar het betekent wel dat we nog steeds 27 landen in de wereld voor ons hebben. Daaronder alle Scandinavische landen, waarbij Denemarken op de 5e plaats staat.

Ondernemerschap is in Nederland lange tijd ondergewaardeerd geweest. Ons hele onderwijssysteem besteedde daar geen enkele aandacht aan. Dat is nu gelukkig wel anders. Universiteiten hebben het ondernemerschap omarmd. Naar kapitaal zoekende spin offs van universiteiten die na hun start kapitaal zoeken voor verdere doorgroei, brachten mij onlangs bij YES!Delft het hightech ondernemerscentrum van de universiteit en bij gelijksoortige faciliteiten van de universiteiten van Twente en van Eindhoven. Allemaal boordevol met jonge ondernemers met (medisch) technologische bedrijven. Die jagen op hun beurt weer de maakindustrie aan in Nederland, een tak van sport die ook lange tijd is verwaarloosd. Het komt dus wel weer goed met Nederland. Laat die Noormannen daarom maar goed om kijken want wij komen eraan. 
Print deze pagina    Stuur door per e-mail

Reageer op "Over overnames gesproken - november 2013"

 Naam*
   
 E-mailadres* (wordt niet gepubliceerd)
   
 Website (voorbeeld: http://www.uwsite.nl)
   
   
Houd mij via e-mail op de hoogte van reacties
   
Neem de code uit de bovenstaande afbeelding over om verder te gaan
   

Terug naar: Publicaties

BOBB

Diligence is met een aantal gecertificeerde leden verbonden aan de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB).

Contact informatie

Diligence
Randhoeve 221
3995 GA Houten
E -mail: info@diligence.nl
Tel: 088 - 0550 350
Fax: 0318 - 507 426

Kantoren in:
- Almere
- Amsterdam
- Baarn
- Overveen (bij Haarlem)
- Roermond
- Houten
- Veenendaal
- Zwartewaal (bij Brielle)