Terug naar: Publicaties

Persbericht Diligence: sterk groeiende vraag naar kapitaal buiten de banken om

Door intermediair Harry Helwegen op 25-07-2013

PERSBERICHT

Diligence: sterk groeiende vraag naar kapitaal buiten de banken om

Veenendaal, 25 juli 2013 – Nu banken vaker de hand op de knip houden, proberen steeds meer MKB-bedrijven via investeringsmaatschappijen of participaties aan kapitaal te komen. Overnamespecialist Diligence signaleert een sterk groeiende vraag. En ook het aanbod groeit. Zo steken volgens Diligence onder anderen ervaren en vermogende (ex) ondernemers in hun zoektocht naar aantrekkelijke proposities en een leuk rendement steeds vaker geld in bedrijven. Diligence is een landelijk netwerk van intermediairs, gespecialiseerd in fusies, overnames, participaties en (her)financiering. De laatste maanden ligt het zwaartepunt van de werkzaamheden steeds meer op werven en selecteren van kapitaalverschaffers. De groei van deze activiteit bedraagt tientallen procenten in vergelijking met voorgaande jaren.

De intermediairs van Diligence (voornamelijk ervaren ondernemers, verdeeld over alle sectoren en branches) komen de negatieve gevolgen van de crisis op vele manieren tegen. Zoals bedrijven in moeilijkheden die dringend geld nodig hebben, maar klem zijn komen te zitten bij hun bank. Mede daardoor is er sprake van een toenemend aantal conflicten tussen aandeelhouders. 

Daar staat tegenover dat de crisis ook kansen biedt. Zo zijn strategische overnames als gevolg van de dalende prijzen relatief aantrekkelijk. De komst van steeds meer investeringsmaatschappijen levert volgens Diligence ten opzichte van de oude wijze van financieren door banken een uitdagende meerwaarde op. Het netwerk van Diligence telt enige honderden investeerders (formal en informal) en breidt zich jaarlijks uit. 

Mede als gevolg van deze ontwikkeling ondergaan de werkzaamheden van het 15 jaar geleden begonnen Diligence (gemiddeld ca. 20 transacties per jaar) op onderdelen een belangrijke verandering. Steeds vaker begeleidt het bureau MKB-bedrijven op hun zoektocht naar kapitaal buiten de banken om. Diligence adviseert – al dan niet in combinatie met een strategische overname - een groeiend aantal ondernemers bij de werving en selectie van kapitaalverschaffers. 

Volgens woordvoerder Harry Helwegenvan Diligence klopt het beeld dat bedrijven door de crisis nauwelijks aan geld kunnen komen niet: "De realiteit is vaak bemoedigend anders. Samen met onze opdrachtgevers slagen wij er goed in om kapitaalbronnen aan te boren. Dat gebeurt veelal buiten de banken om en op basis van maatwerk. Daarbij blijken de kennis en de netwerken van investerende (ex) ondernemers een belangrijke meerwaarde te zijn."  

Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan biedt Diligence een nieuw product aan: de CrisisBiedtKansenScan®. Ondernemers krijgen die scan in 2013 gratis aangeboden.  Aanmelden kan via www.diligence.nl/crisis-biedt-kansen-scan. De scan wijst ondernemers de weg in het veranderde landschap van bedrijfsovernames.

Noot voor de redactie:
Voor aanvullende informatie kan contact worden opgenomen met Harry Helwegen, telefoon 088 - 0550 350 of per e-mail via harry.helwegen@diligence.nl

 
Print deze pagina    Stuur door per e-mail

Reageer op "Persbericht Diligence: sterk groeiende vraag naar kapitaal buiten de banken om"

 Naam*
   
 E-mailadres* (wordt niet gepubliceerd)
   
 Website (voorbeeld: http://www.uwsite.nl)
   
   
Houd mij via e-mail op de hoogte van reacties
   
Neem de code uit de bovenstaande afbeelding over om verder te gaan
   

Terug naar: Publicaties

BOBB

Diligence is met een aantal gecertificeerde leden verbonden aan de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB).

Contact informatie

Diligence
Randhoeve 221
3995 GA Houten
E -mail: info@diligence.nl
Tel: 088 - 0550 350
Fax: 0318 - 507 426

Kantoren in:
- Almere
- Amsterdam
- Baarn
- Overveen (bij Haarlem)
- Roermond
- Houten
- Veenendaal
- Zwartewaal (bij Brielle)