Terug naar: Publicaties

Rob Beeren (Diligence) genomineerd voor F&O Overnameadviseur 2015

Door intermediair Hans Wijnen op 29-11-2015

Vier BOBB-leden genomineerd voor ‘F&O Overnameadviseur 2015’

 

MAARSSEN, 23 november 2015 - Maar liefst drie leden van de BOBB (Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht) én een kandidaat-BOBB-lid zijn genomineerd voor de titel ‘F&O Overnameadviseur van 2015’. Er zijn in totaal tien genomineerden.
De winnaar wordt bekend gemaakt op het Fusie & Overname Jaarcongres, dat georganiseerd wordt door Brookz, platform voor bedrijfsovername. Het congres, bedoeld voor overnameprofessionals die actief zijn in de mkb-markt, is op 3 december 2015 in Maarssen. 

De vier BOBB-genomineerden zijn Rob Beeren van Diligence, Friso Kuipers van AenF Partners, Willem van den Hoek Ostende van Company Brokers en kandidaat-lid René Bender van BenderBrandwijk & Partners.

Overnameadviseurs konden door hun bedrijf/collega’s worden aangemeld. Alle Nederlandse overnameadviseurs konden stemmen op degenen die waren aangemeld. Vanzelfsprekend mocht niemand op zichzelf stemmen, of op collega’s uit het eigen bedrijf. Er bleven tien genomineerden over die de meeste stemmen kregen.
De criteria waaraan zij moe(s)ten voldoen en waarop drie december de winnaar wordt gekozen zijn:

  • Prestaties op het gebied van dealmaking (aantal deals, omvang en complexiteit)
  • De zichtbaarheid van de adviseur in de markt
  • De bijdrages van de adviseur aan het vak

 


_______________________________________________________________

Rob Beeren: 
“Het is een prachtig, maar keihard vak”

Een goede dealmaker is voor Rob Beeren (60) uit Overveen iemand ‘die alle facetten van het vak beheerst, zijn werk netjes doet en zich aan afspraken houdt’. Wanneer is voor Beeren een transactie geslaagd? “Als koper en verkoper tevreden zijn. Dat is ook mijn motto. Als je als dealmaker altijd voor de hoogste prijs gaat voor je cliënt, is dat niet per definitie de beste strategie.”
Beeren heeft ervaren dat het belangrijk is als overnameadviseur ontspannen in het proces te zitten. “Een ondernemer ruikt het als je geforceerd handelt, als die deal koste wat kost moet doorgaan van jou. Dan lijkt het of je de omzet nodig hebt. Een natuurlijke houding van graag of niet is veel beter; dan haal je de mooie opdrachten binnen, sluit je makkelijker de deal en is de kans op succes veel groter.”  

Als het nodig is, kan Beeren een harde onderhandelaar zijn. “Het is een prachtig vak, maar  kan ook een keihard vak zijn dat veel kennis en kunde vereist. Daarom heb ik het liefst een ervaren adviseur tegenover me aan tafel. Dat is prettig onderhandelen.”

Beeren geeft regelmatig masterclasses en deelt zijn kennis graag met jonge collega’s. Hij is bij Diligence ook mentor van jonge collega’s. “Het is belangrijk je kennis te delen en over te dragen.”

__________________________________________________________________
Print deze pagina    Stuur door per e-mail

Reageer op "Rob Beeren (Diligence) genomineerd voor F&O Overnameadviseur 2015"

 Naam*
   
 E-mailadres* (wordt niet gepubliceerd)
   
 Website (voorbeeld: http://www.uwsite.nl)
   
   
Houd mij via e-mail op de hoogte van reacties
   
Neem de code uit de bovenstaande afbeelding over om verder te gaan
   

Terug naar: Publicaties

BOBB

Diligence is met een aantal gecertificeerde leden verbonden aan de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB).

Contact informatie

Diligence
Randhoeve 221
3995 GA Houten
E -mail: info@diligence.nl
Tel: 088 - 0550 350
Fax: 0318 - 507 426

Kantoren in:
- Almere
- Amsterdam
- Baarn
- Overveen (bij Haarlem)
- Roermond
- Houten
- Veenendaal
- Zwartewaal (bij Brielle)