Terug naar: Publicaties

Seminar Bedrijfsoverdracht groot succes

Door redactie op 27-10-2005

Het gratis seminar over bedrijfsoverdracht op 27 oktober jl. in Bloemendaal, waarover wij u berichtten in onze vorige nieuwsbrief, was een groot succes. De organisatoren van Diligence, Van Mens & Wisselink, Optimix en de Kamer van Koophandel Amsterdam waren na afloop erg tevreden over de opkomst, de sfeer, de animo en het resultaat van dit middagseminar. Op een werkelijk prachtige nazomerdag in een sfeervolle ambiance op 't Kopje van Bloemendaal kwamen zo'n 50 belangstellenden bijeen om de presentaties van de sprekers van de vier organisaties te volgen. De deelnemers waren voor zo'n 60 % dga's, sommige met de partner aan hun zijde; de overige 40 % waren adviseurs. Nadat door Rinie Sminia in vogelvlucht de problematiek van de bedrijfsopvolging in Nederland vanuit het oogpunt van EZ en de KvK's was geschetst, werd door Rob Beeren het verkoopproces met een aantal daarbij van belang zijnde aspecten toegelicht. Na de pauze werden door Ayolt Zoer van VM&W een aantal juridische en fiscale implicaties rond het verkoopproces toegelicht, waarna Roderik Bolle de middag afsloot met zijn presentatie over hoe om te gaan met het bij de verkoop verworven vermogen. Het gehele programma stond onder de bekwame leiding van dagvoorzitter Harry Helwegen. Uit de na afloop ingevulde evaluatieformulieren bleek dat het seminar voor de meeste deelnemers volledig aan zijn doel had beantwoord. Belangrijkste punt van kritiek was het tekort aan tijd dat bijna ieder van de sprekers was toegewezen. Een aantal van de deelnemers suggereerde dan ook de tijdsspanne van het seminar met een uur op te rekken.

Al met al een teken dat de vier uur die het seminar duurde als boeiend werd ervaren. De zeer geanimeerde borrel na afloop op het balkon van restaurant "De Uitkijk", waar de deelnemers van een werkelijk magnifiek schouwspel van de in de zee ondergaande zon konden genieten, liep uit tot een uur of acht. Tegen de tijd dat de organisatoren met een voldaan gevoel het restaurant verlieten en behoedzaam 't Kopje afdaalden, liep het tegen middernacht. Gebaseerd op het succes van dit seminar hebben de organisatoren inmiddels besloten het programma, waar nodig aangepast op basis van de ontvangen suggesties, de komende tijd te herhalen op meerdere locaties door het land heen. En uiteraard houden wij u daarvan weer op de hoogte.
Print deze pagina    Stuur door per e-mail

Reageer op "Seminar Bedrijfsoverdracht groot succes"

 Naam*
   
 E-mailadres* (wordt niet gepubliceerd)
   
 Website (voorbeeld: http://www.uwsite.nl)
   
   
Houd mij via e-mail op de hoogte van reacties
   
Neem de code uit de bovenstaande afbeelding over om verder te gaan
   

Terug naar: Publicaties

BOBB

Diligence is met een aantal gecertificeerde leden verbonden aan de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB).

Contact informatie

Diligence
Randhoeve 221
3995 GA Houten
E -mail: info@diligence.nl
Tel: 088 - 0550 350
Fax: 0318 - 507 426

Kantoren in:
- Almere
- Amsterdam
- Baarn
- Overveen (bij Haarlem)
- Roermond
- Houten
- Veenendaal
- Zwartewaal (bij Brielle)