Terug naar: Publicaties

Specialisten in bedrijfsovername en -opvolging

Door redactie op 01-08-2011

VEENENDAAL - Een bedrijf kopen of verkopen is voor de meeste ondernemers een van de belangrijkste transacties van hun carrière en dat moet je niet alleen willen doen. De overnamespecialisten van Diligence staan voor een kwalitatieve begeleiding met een goede deal als resultaat. Diligence begeleidt het totale proces van het zoeken naar een potentiële koper of verkoper tot en met de overdracht.

Net zoals ieder mens weer anders is heeft iedere ondernemer een bedrijf dat toch weer net iets anders is dan het bedrijf van zijn naaste collega's en concurrenten.

Dat betekent dus maatwerk voor iedere overdracht. En daar heb je specialisten voor nodig.  Diligence brengt de juiste specialisten op het juiste moment binnen het gehele traject bij elkaar om niet alleen het maximale uit de voorgenomen transactie te halen maar ook de (prive) gevolgen voor haar opdrachtgever in kaart te brengen.

Wat is mijn bedrijf waard?

Bijna alle ondernemers vragen zich af wat hun bedrijf waard is. Hans Wijnen, partner bij Diligence: "De waarde van een onderneming is een momentopname. Ze wordt niet alleen beïnvloed door de kracht van de onderneming, haar klanten en marktpositie, maar bovenal ook door externe invloeden zoals onder andere het marktsegment waarbinnen men actief is en vraag en aanbod van dat moment." Door de jarenlange ervaring binnen het midden- en kleinbedrijf is Diligence in staat hier de nodige duidelijkheid te brengen.

Verkopen is een vorm van afscheid nemen

Diligence is een ervaren partner in het begeleiden van het volledige proces. Wijnen: “Wanneer je je leven lang hard hebt gewerkt om het bedrijf op te bouwen, dan gaat een verkoop je meestal niet in de koude kleren zitten. Dat is vaak een zeer emotioneel proces waarbij koper en verkoper hebben tegenstrijdige belangen.”

Volgens Wijnen is de kwaliteit van een overdracht niet alleen af te wegen aan de hand van de prijs die wordt gerealiseerd. Wijnen: “Zeker zo belangrijk is dat beide partijen de overdracht gezamenlijk kunnen vormgeven waardoor continuïteit maximaal gewaarborgd is en blijft.”
Print deze pagina    Stuur door per e-mail

Reageer op "Specialisten in bedrijfsovername en -opvolging"

 Naam*
   
 E-mailadres* (wordt niet gepubliceerd)
   
 Website (voorbeeld: http://www.uwsite.nl)
   
   
Houd mij via e-mail op de hoogte van reacties
   
Neem de code uit de bovenstaande afbeelding over om verder te gaan
   

Terug naar: Publicaties

BOBB

Diligence is met een aantal gecertificeerde leden verbonden aan de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB).

Contact informatie

Diligence
Randhoeve 221
3995 GA Houten
E -mail: info@diligence.nl
Tel: 088 - 0550 350
Fax: 0318 - 507 426

Kantoren in:
- Almere
- Amsterdam
- Baarn
- Overveen (bij Haarlem)
- Roermond
- Houten
- Veenendaal
- Zwartewaal (bij Brielle)