Terug naar: Publicaties

Vraag naar bedrijven trekt aan

Door redactie op 14-09-2003

Het lijkt weer de goede kant uit te gaan in de overnamemarkt van het MKB. Na een periode van inactiviteit gedurende de eerste helft van het jaar is er in het tweede halfjaar duidelijk sprake van een opleving. De telefoon rinkelt als nooit tevoren, 'dode' dossiers komen weer tot leven, kopers verdringen zich rond het aanbod van bedrijven, financiers worden actiever en er komen weer transacties tot stand.

Ook zien we dat de verkoopprocessen, die de laatste tijd - met name door de moeizame zoektochten naar financiering - wel heel erg lang konden duren, korter worden. Daarbij moet u niet de illusie hebben - hoewel dat soms wordt beweerd - dat uw bedrijf binnen 6 weken wordt verkocht, maar we zien in ieder geval weer progressie. Aanbod van bedrijven was er altijd wel en dat zal voorlopig nog wel even doorgaan, maar er komt nu plotseling een hausse aan kopers op de markt. En dat is niet zo verwonderlijk, want door het relatief grote aanbod en de opgedroogde vraag naar bedrijven ter overname zijn de prijzen de laatste tijd behoorlijk gedaald. De tijd van factor 6, 7 en 8 uit de jaren negentig gaan we voorlopig niet meer zien. Het is nu eerder factor 4, 5, 6. En met de economische recessie op zijn dieptepunt (men verwacht in het algemeen dat we zo langzamerhand het ergste wel gehad hebben) is het nu een absoluut aantrekkelijk instapmoment voor hen die niet bang zijn voor een portie risico. Als het namelijk zo uitpakt als de optimisten onder ons denken, dan gaan we zo langzamerhand weer een periode van groei tegemoet. Dat wordt bevestigd door de uitkomsten van een recente enquête onder MKB-ondernemers, die aantonen dat 2004 weer wat zonniger tegemoet wordt gezien door ondernemend Nederland. En nu kopen betekent een grote keuze en prijzen op het dieptepunt. Nu investeren betekent natuurlijk een risico, maar tevens een goede kans op een aantrekkelijk rendement.
Print deze pagina    Stuur door per e-mail

Reageer op "Vraag naar bedrijven trekt aan"

 Naam*
   
 E-mailadres* (wordt niet gepubliceerd)
   
 Website (voorbeeld: http://www.uwsite.nl)
   
   
Houd mij via e-mail op de hoogte van reacties
   
Neem de code uit de bovenstaande afbeelding over om verder te gaan
   

Terug naar: Publicaties

BOBB

Diligence is met een aantal gecertificeerde leden verbonden aan de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB).

Contact informatie

Diligence
Randhoeve 221
3995 GA Houten
E -mail: info@diligence.nl
Tel: 088 - 0550 350
Fax: 0318 - 507 426

Kantoren in:
- Almere
- Amsterdam
- Baarn
- Overveen (bij Haarlem)
- Roermond
- Houten
- Veenendaal
- Zwartewaal (bij Brielle)