Terug naar: Publicaties

Zoekt u een investeerder?

Door intermediair Harry Helwegen op 01-07-2013

Zoekt u ook een investeerder?

Zoals in vele branches is het momenteel een rare markt. Met schuivende panelen en accenten die verlegd worden. Was ons werk in vroeger jaren nog vrij recht toe recht aan begeleiding bij koop of verkoop, de afgelopen tijd is het drastisch aan het veranderen. Vanwege het dunne aanbod van ter overname aangeboden bedrijven neemt het begeleiden van verkoop af. Vanwege toegenomen risicoperceptie neemt het begeleiden van koop ook af. Het nodige werk hebben wij nu aan het regelen van fusies (dat zijn overnames waar vaak geen of minimaal geld over en weer gaat), van herfinancieringen en aan het begeleiden van de uitkoop van aandeelhouders. Maar absoluut booming is momenteel het zoeken van investeerders voor bedrijven, die vers kapitaal nodig hebben en andersom het zoeken voor investeerders van aansprekende participatieproposities.

Hoe komt dat? Heel eenvoudig: er is ontzettend veel geld in Nederland en dat geld zoekt naar rendement. Spaarrekeningen leveren niets op. Obligaties ook niet. De beurs doet niet veel. En onroerend goed heeft zijn glans verloren. Wat blijft over? Inderdaad, investeren in MKB ondernemingen en in ondernemers. En hier vinden partijen elkaar, vaak via onze bemiddeling. Veel ondernemingen hebben het moeilijk, hebben geld nodig en zitten klem bij de bank. Daar zitten in de kern heel gezonde en veelbelovende ondernemingen bij. En daar zijn investeerders in geïnteresseerd. Die zijn uit op rendement en leuke proposities. En zo vinden ondernemers en investeerders elkaar. Via ons. Want wij kennen heel veel investeerders, maar ook de voorkeuren en afkeuren van die investeerders. Hun aantal groeit snel: wekelijks komen er nu investeerders bij, "formal" (via fondsen) en "informal". Bent u ook op zoek naar geld voor uw onderneming en heeft u een interessante propositie voor een investeerder / participant? Neem dan contact met ons op. Wij kennen de weg naar een passende investeerder en kunnen u begeleiden bij de totstandkoming van een transactie.

Een voorbeeld van zo’n transactie, waarbij Diligence snel en succesvol een passende investeerder / participant vond bij een onderneming, die daarnaar op zoek was, leest u hier.
Print deze pagina    Stuur door per e-mail

Reageer op "Zoekt u een investeerder?"

 Naam*
   
 E-mailadres* (wordt niet gepubliceerd)
   
 Website (voorbeeld: http://www.uwsite.nl)
   
   
Houd mij via e-mail op de hoogte van reacties
   
Neem de code uit de bovenstaande afbeelding over om verder te gaan
   

Terug naar: Publicaties

BOBB

Diligence is met een aantal gecertificeerde leden verbonden aan de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB).

Contact informatie

Diligence
Randhoeve 221
3995 GA Houten
E -mail: info@diligence.nl
Tel: 088 - 0550 350
Fax: 0318 - 507 426

Kantoren in:
- Almere
- Amsterdam
- Baarn
- Overveen (bij Haarlem)
- Roermond
- Houten
- Veenendaal
- Zwartewaal (bij Brielle)