Begeleiden bij verkoop van de onderneming

 

Definitie product

Diligence begeleidt ondernemers bij het zoeken naar een koper voor hun onderneming en bij de realisatie van de beoogde verkooptransactie.

 

Toelichting

Ondernemers die om welke reden dan ook hun bedrijf willen verkopen hebben normaliter geen idee hoe ze dat moeten doen (zonder dat dat bij hun personeel, klanten, leveranciers en concurrenten bekend raakt), hoe ze aan kopers komen, of er uberhaupt belangstelling in de markt is voor hun bedrijf, wat het bedrijf waard is en hoe zo’n verkoopproces in elkaar zit.

Diligence bestaat sinds 1998 en heeft sindsdien voor haar cliënten honderden verkooptransacties in alle denkbare branches en in alle soorten en maten, ook aan buitenlandse partijen, gerealiseerd. De Diligence intermediairs hebben niet alleen veel kennis en ervaring met het verkopen van bedrijven, zij hebben tevens gezamenlijk binnen Diligence een groot netwerk opgebouwd van in overname geïnteresseerde partijen, in de markt gebruikelijke koop- en verkoopprijzen enz. Daarmee zijn zij ieder voor zich geschikt om voor elke dga diens raadsman en onderhandelaar te zijn in de complexe wereld van de bedrijfsovernames.

 

Omschrijving dienstverlening en werkzaamheden

De dienstverlening van Diligence bestaat uit het in kaart brengen van de te verkopen onderneming door middel van een informatiememorandum, het waarderen van de onderneming, het in overleg bepalen van de vraagprijs, het discreet (eerst op anonieme basis) benaderen van de markt en interesseren van potentiële kopers, het verstrekken van informatie na ondertekening door de geïnteresseerde van een geheimhoudingsverklaring, het onderhandelen met de potentiële kopers, het uitwerken van het onderhandelingsresultaat in een intentieovereenkomst, het begeleiden van het door de koper in te stellen en door de verkoper te faciliteren due diligence onderzoek en het bespreken en uitonderhandelen van de consequenties van de bevindingen van dit onderzoek en tenslotte het (helpen) vastleggen van de bereikte transactie in de benodigde contractuur tot aan de levering van de aandelen bij de notaris. Waar specifieke expertise is vereist op het gebied van fiscale en juridische zaken e.d., begeleidt de Diligence intermediair de dga in het proces met deze specialisten. De Diligence intermediair zoekt en vindt aldus kopers en voert de regie over het gehele verkoopproces. Bij eventuele nazorg (conflict met de koper, afhandeling van betalingen etc.) kan de dga ook een beroep doen op de Diligence intermediair.

 

Tarifering

Uurtarief dan wel fixed fee voor de begeleidingswerkzaamheden, in combinatie met een succesfee over de door Diligence onderhandelde transactiewaarde.


BOBB

Diligence is met een aantal gecertificeerde leden verbonden aan de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB).

Contact informatie

Diligence
Randhoeve 221
3995 GA Houten
E -mail: info@diligence.nl
Tel: 088 - 0550 350
Fax: 0318 - 507 426

Kantoren in:
- Almere
- Amsterdam
- Baarn
- Overveen (bij Haarlem)
- Roermond
- Houten
- Veenendaal
- Zwartewaal (bij Brielle)