Begeleiden bij het zoeken naar financiering

Definitie product

Diligence begeleidt ondernemers bij het zoeken naar financiering en het optimaliseren van de financiering van hun bedrijf.

 

Toelichting

De Diligence intermediairs zien vele tientallen bedrijven per jaar en zijn door hun kennis en ervaring in staat om snel en adequaat jaarrekeningen te analyseren en cijfers te doorgronden en beoordelen. Financieringsproblemen herkennen wij en zien wij aankomen.

Daarnaast hebben wij in de loop der jaren een groot netwerk opgebouwd van financiers (bancair en risicodragend), waaronder investeerders in alle soorten en maten,  participatiemaatschappijen, informal investors, crowd funding platforms, kredietunies etc.

Met onze kennis van financieringsinstrumenten, optimale financieringsmix (eigen en vreemd vermogen) en financieringsconstructies en met ons netwerk van financiers helpen wij de ondernemer de benodigde financiering te verkrijgen en de financieringsstructuur te optimaliseren.

 

Omschrijving dienstverlening en werkzaamheden

De dienstverlening van Diligence bestaat uit het analyseren en berekenen van de financieringsbehoefte, het structureren van de optimale financieringsmix (eigen en vreemd vermogen) en het verkrijgen van de benodigde financiering.

Deze dienstverlening is niet beperkt tot overnamefinanciering, maar kan ook ingeroepen worden door de ondernemer die een businessplan heeft geschreven (of gaat schrijven) en financiering daarvoor zoekt en door de ondernemer die een investeerder zoekt omdat de bank de kredietverlening stop zet of terug schroeft. Maar ook in de gevallen dat de financiering van de onderneming niet optimaal is en deze geherstructureerd dient te worden.

 

Tarifering

Uurtarief dan wel projectfee, waar mogelijk in combinatie met een succesfee over de via de Diligence bemiddeling verkregen financiering.


BOBB

Diligence is met een aantal gecertificeerde leden verbonden aan de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB).

Contact informatie

Diligence
Randhoeve 221
3995 GA Houten
E -mail: info@diligence.nl
Tel: 088 - 0550 350
Fax: 0318 - 507 426

Kantoren in:
- Almere
- Amsterdam
- Baarn
- Overveen (bij Haarlem)
- Roermond
- Houten
- Veenendaal
- Zwartewaal (bij Brielle)