Terug naar: Participaties

Betrokken investeerder / participant en € 500.000 groeikapitaal gezocht voor innovatieve cloud-based enterprise portal (SaaS) voor flexibele workforces, die ondernemingen geld bespaart

Projectnummer: NL1.2052
Contactpersoon: Rob Beeren of bel 088 - 0550 350 Discreet en Vrijblijvend

Deze twee jaar oude start-up van een viertal hoogwaardige business developers betreft een innovatief cloud-based platform (SaaS). Het platform biedt administratieve oplossingen via mobiele en online applicaties aan freelancers die zich op de markt aanbieden en aan bedrijven die veel werken met freelancers. Via het platform kunnen freelancers en hun opdrachtgevers gemakkelijker samenwerken en administratieve informatie uitwisselen. Dit levert gemak op voor de freelancer en bespaart significante administratieve kosten bij de opdrachtgever.


Het verdienmodel is zodanig dat freelancers gratis gebruik kunnen maken van allerlei administratieve diensten op de portal (urenregistratie, onkostenregistratie, km-registratie, facturering, etc.) en eventueel tegen betaling aanvullende diensten kunnen afnemen (Freemium model). Ondernemingen die met freelancers samenwerken via de portal betalen voor de dienstverlening op basis van een abonnement afhankelijk van de grootte van de flexibele arbeidsschil (SaaS model).


Inmiddels zijn 7.000 freelancers aangesloten op de portal, waarvan een klein gedeelte extra betaalde diensten afneemt (totaal ca. € 1.000 per maand). Daarnaast staat de onderneming op het punt enige grotere bedrijven aan te sluiten. Het is de verwachting dat na aansluiting van de eerste ondernemingen het vliegwiel gaat draaien. Schaalbaar mode,l dat ook in het buitenland kan worden uitgerold, en dat recurring omzet genereert. Cash flow neutraal na een jaar; daarna hoog rendement.


Gezocht wordt naar een betrokken investeerder, die niet alleen geld inbrengt, maar tevens een meerwaarde kan bieden op met name marketing- en sales gebied. Benodigd is € 500.000 groeikapitaal, met name bestemd voor marketing, sales en eventuele verdere (in-house) productontwikkeling. Tot heden is ca. € 200.000 (out-of-pocket) geïnvesteerd in de ontwikkeling van het systeem, los van bestede uren voor in-house productontwikkeling e.d. Veelbelovend business plan is beschikbaar.
Print deze pagina    Stuur door per e-mail

Terug naar: Participaties

BOBB

Diligence is met een aantal gecertificeerde leden verbonden aan de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB).

Contact informatie

Diligence
Randhoeve 221
3995 GA Houten
E -mail: info@diligence.nl
Tel: 088 - 0550 350
Fax: 0318 - 507 426

Kantoren in:
- Almere
- Amsterdam
- Baarn
- Overveen (bij Haarlem)
- Roermond
- Houten
- Veenendaal
- Zwartewaal (bij Brielle)