Terug naar: Participaties

Investeerder gezocht in innovatief online hypotheekadvies met behulp van hypotheektool

Projectnummer: NL6.1411
Contactpersoon: Harry Helwegen of bel 088 - 0550 350 Discreet en Vrijblijvend

De onderneming brengt een 100% onafhankelijk online hypotheekadvies op de markt, waarbij de klant zelf zijn of haar keuzes maakt in de zoektocht naar de voor hem of haar meest geschikte hypotheek. De onderneming heeft een online hypotheektool ontworpen, die als onderscheidend getypeerd mag worden in de markt. Advies technisch heeft de onderneming met dit systeem  reeds een voorsprong opgebouwd ten opzichte van de huidige online partijen in de hypotheekmarkt. De AFM (Autoriteit Financiële Markten) beaamt dit. De klant kiest uiteindelijk wat hem of haar het beste past. De onderneming zorgt na het hypotheekadvies eveneens voor de hypotheekbemiddeling. Ook hier geldt: de klant kiest. Alleen een hypotheekadvies via het systeem opvragen kan ook. 

Het door de onderneming ontwikkelde systeem  is een antwoord op de huidige manier van hypotheek verstrekken, waarbij klanten noodgedwongen keuzes maken die zij misschien helemaal niet willen. In  toenemende mate krijgen huizenkopers te maken met complexiteit van de producten, on-transparantie en hoge kosten. De onderneming gaat juist voor gemak en overzicht en staat voor excellent advies tegen een scherpe prijs. De groeikansen op de hypotheekmarkt zijn de komende jaren enorm. De onderneming heeft vanuit diverse onderzoeken en eigen ervaringen een duidelijke visie op wat de mogelijkheden binnen de markt zijn.

Het management van de onderneming heeft een businessplan uitgewerkt dat uitmondt in een kapitaalbehoefte die gefaseerd over een aantal jaren zou kunnen oplopen tot  € 2,5 miljoen, waarvan ca 1,5 miljoen in het eerste jaar. Deze middelen zullen worden gebruikt om te investeren in de beoogde (snelle) groei door middel van softwareontwikkeling, webdesign en marketing. De onderneming verwacht daarmee binnen enkele maanden een marktaandeel te realiseren van 3,2% binnen het segment starters in de hypotheekmarkt, hetgeen resulteert in een omzet van 3,7 miljoen in het eerste jaar.
Print deze pagina    Stuur door per e-mail

Terug naar: Participaties

BOBB

Diligence is met een aantal gecertificeerde leden verbonden aan de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB).

Contact informatie

Diligence
Randhoeve 221
3995 GA Houten
E -mail: info@diligence.nl
Tel: 088 - 0550 350
Fax: 0318 - 507 426

Kantoren in:
- Almere
- Amsterdam
- Baarn
- Overveen (bij Haarlem)
- Roermond
- Houten
- Veenendaal
- Zwartewaal (bij Brielle)