Terug naar: Participaties

Investeerder gezocht in nieuw concept werving & selectie / detachering ICT medewerkers

Projectnummer: NL6.2093
Contactpersoon: Harry Helwegen of bel 088 - 0550 350 Discreet en Vrijblijvend

De in zuidoost Nederland gevestigde onderneming, opgericht in 2014, heeft in 2015 een vernieuwend concept in de markt gezet dat een oplossing biedt voor het tekort aan hoogopgeleide ICT medewerkers. Het bedrijf heeft een internationaal netwerk opgezet met eigen sourcingskantoren in landen met voldoende aanbod van ICT medewerkers met tenminste 3 jaar ervaring. Het betreft ICT specialisten zoals developers en programmeurs in specifieke programmeertalen (o.a. PHP, .Net en Java), testers, security specialisten en IT architecten. Het bedrijf heeft inmiddels al een aanzienlijk bestand van streng geselecteerde kandidaten opgebouwd. De kandidaten worden door het bedrijf in dienst genomen en gedetacheerd bij opdrachtgevers. Het bedrijf is NEN-gecertificeerd en heeft een referent status bij de IND. De eerste kandidaten zijn in Nederland gedetacheerd. Tot nu toe is een omzet van € 300.000 gerealiseerd. Het bedrijf bevindt zich in de early stage fase en staat nu op het punt om op te schalen.

 

De verwachting is dat het tekort aan ICT-professionals de komende jaren in rap tempo oploopt. Het probleem speelt niet alleen in Nederland. Eerder trok de Europese Commissie al aan de bel dat het tekort aan ICT’ers groot is. Zij bracht begin 2014 een rapport uit over de ‘e-skills’ in de Europese Unie. Hierin werd o.a. onderzocht hoe de vraag naar ICT”ers zich zal ontwikkelen. In 2020 zou het tekort aan ICT’ers in de Eurozone volgens dit onderzoek bestaan uit 913.000 banen.

 

De ervaren ondernemer heeft uit eigen middelen de gehele opzet van het concept, van het internationaal netwerk van selectiekantoren en van de organisatie gefinancierd. Hij zoekt nu kapitaal, €400.000, om de verdere marktuitrol te kunnen realiseren.
Print deze pagina    Stuur door per e-mail

Terug naar: Participaties

BOBB

Diligence is met een aantal gecertificeerde leden verbonden aan de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB).

Contact informatie

Diligence
Randhoeve 221
3995 GA Houten
E -mail: info@diligence.nl
Tel: 088 - 0550 350
Fax: 0318 - 507 426

Kantoren in:
- Almere
- Amsterdam
- Baarn
- Overveen (bij Haarlem)
- Roermond
- Houten
- Veenendaal
- Zwartewaal (bij Brielle)