De cirkel is rond

Nadat Frans Verbeek in 2005 een MBI kandidaat had begeleid bij de aankoop van een ICT Bedrijf in Midden Nederland, heeft hij in september jl. het verkooptraject van dit bedrijf succesvol kunnen afronden.
Als intermediair maak je dat niet vaak mee. De begeleiding die in 2005 tot een succesvol resultaat heeft geleid gaf de MBI kandidaat een dusdanig vertrouwen dat het bijna vanzelfsprekend was dat Frans anno 2012 ook de verkoop ter hand zou nemen.

Het betreft een verkooptraject waarvan de opstart heeft plaatsgevonden in september 2011. Ontwikkelingen in de markt, waarover wij helaas in dit verslag vaag moeten blijven, vormden de aanleiding om te overwegen het bedrijf te verkopen aan een strategische partij in de markt, die onlangs een internationale overname had gedaan. Het bleek alleen nog te vroeg voor deze partij. Maar eenmaal begonnen aan het verkooptraject bleek toch dat de ondernemer dit wilde doorzetten, waarna wij in het Diligence netwerk op zoek zijn gegaan naar een passende partij. Deze werd gevonden in maart van dit jaar en na een drietal gesprekken was de deal in hoofdlijnen beklonken en werd de intentieovereenkomst ondertekend door partijen. Het ICT bedrijf is werkzaam in een prachtige nichemarkt, die bijzonder winstgevend is. De kopende partij is een investeringsmaatschappij, die direct de potentiële mogelijkheden van de onderneming in die specifieke markt zag.

Het is een aandelentransactie geworden, waarbij de verkoper en de koper ieder ca. 50% van de aandelen van de koopholding houden en onze relatie binnen nu en een periode van 2 tot 3 jaar definitief afscheid zal nemen als directeur van het ICT Bedrijf, nadat een MBI kandidaat als opvolger is aangetrokken.

Zowel voor de intermediair als zijn cliënt is daarmee de cirkel rond.


BOBB

Diligence is met een aantal gecertificeerde leden verbonden aan de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB).

Contact informatie

Diligence
Randhoeve 221
3995 GA Houten
E -mail: info@diligence.nl
Tel: 088 - 0550 350
Fax: 0318 - 507 426

Kantoren in:
- Almere
- Amsterdam
- Baarn
- Overveen (bij Haarlem)
- Roermond
- Houten
- Veenendaal
- Zwartewaal (bij Brielle)