Duineveld & Engel, nieuwe vennootschap

Door onze redactie

Met zijn bouwbedrijf in Beverwijk voerde Peter Duineveld voornamelijk onderhoudsopdrachten uit voor verzorgingstehuizen, ziekenhuizen, particulieren en Hoogovens. Peter Duineveld is een ondernemer die vooruit kijkt. Voor de continuïteit op korte termijn hoefde hij niet te vrezen. Maar wat zijn z’n ideeën voor de langere termijn?

Voordat hij als zelfstandig ondernemer begon, werden onder zijn leiding vele grote projecten gerealiseerd. Hij koos er dan ook voor om op langere termijn grotere werken uit te gaan voeren. Dat was de reden voor een samenwerkingsverband met een ander bouwbedrijf in zijn regio. Hij benaderde Dirk-Jan Engel, die hij als een betrouwbare potentiële partner ziet. Zij namen in eerste instantie een accountantskantoor in de arm. De oriënterende gesprekken om de samenwerking in een definitieve vorm te gieten werden in oktober 1999 gestart. Na verloop van tijd bleken er echter zoveel haken en ogen aan de voorgestelde constructies te zitten, dat een fusie voor beide partijen niet meer aantrekkelijk werd.

Verhelderend

Peter Duineveld kende Diligence Intermediair Jan Bot en verzocht hem zich eens over deze problematiek te buigen. Een fusie is immers een complexe zaak waarbij veel belangen, problemen en emoties om de hoek komen kijken. De twee aannemers vroegen Jan Bot om het fusietraject in goede banen te leiden. Onder zijn leiding volgde een aantal verhelderende gesprekken en al snel werden de knelpunten duidelijk in kaart gebracht. Binnen twee maanden waren de beide partijen het volledig eens over de condities van de fusie. Op 8 november vorig jaar was het zover en werden bij de notaris de handtekeningen gezet onder de nieuwe oprichtingsakte waarin beide ondernemingen zijn opgegaan. Duineveld & Engel Bouwcombinatie BV was een feit. Momenteel worden de gewenste grotere projecten reeds met succes uitgevoerd. Peter Duineveld en Dirk-Jan Engel zijn zeer tevreden over hun nieuwe samenwerking. Vanuit hun bouwbedrijf in Zaandam met 18 medewerkers wordt dit jaar naar verwachting een omzet van 6 miljoen gulden gerealiseerd.


BOBB

Diligence is met een aantal gecertificeerde leden verbonden aan de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB).

Contact informatie

Diligence
Randhoeve 221
3995 GA Houten
E -mail: info@diligence.nl
Tel: 088 - 0550 350
Fax: 0318 - 507 426

Kantoren in:
- Almere
- Amsterdam
- Baarn
- Overveen (bij Haarlem)
- Roermond
- Houten
- Veenendaal
- Zwartewaal (bij Brielle)