Verkoopscan

Doe de VerkoopScan©!

Met de VerkoopScan©, een uniek door Diligence ontwikkeld product, krijgt u aan de hand van een groot aantal invalshoeken, snel en vrijblijvend antwoord op de vraag die anderen in het algemeen niet kunnen of willen beantwoorden, namelijk wanneer u het beste uw bedrijf kunt verkopen.

Maak een afspraak


Veel ondernemers op leeftijd worstelen momenteel met de vraag of ze nu hun bedrijf moeten verkopen of nog een paar jaar zullen wachten. Dat is niet geheel ten onrechte.

De komende jaren zullen naar verwachting ongeveer 100.000 MKB’ers van de babyboomgeneratie hun bedrijf in de etalage zetten omdat zij geen opvolging in huis hebben. Door deze ‘plotselinge’ hausse zal het aanbod van te koop aangeboden bedrijven - in tegenstelling tot nu - de vraag gaan overtreffen. En dat zal een nadelige invloed hebben op de te behalen verkoopprijs van hun onderneming. Aan de andere kant, nu verkopen lijkt ook geen interessante optie vanwege het slechte economische klimaat. Wat is wijsheid?

Tijdens de VerkoopScan© gaan we uitvoerig in op vragen die bij ondernemers telkens weer, zo blijkt uit de praktijk, voor de nodige onzekerheid zorgen. Op grond van onze ervaring en kennis geven we u een helder antwoord, zodat u een goed gefundeerde beslissing kunt nemen. Enkele van de vragen die aan de orde zullen komen vindt u onderstaand weergegeven.

 • Ben ik er zelf aan toe om mijn bedrijf te verkopen?
 • Kan ik mijn bedrijf loslaten?
 • Is mijn bedrijf verkoopklaar en zo nee, wat moet er nog gebeuren?
 • Heb ik juridisch en fiscaal alles goed georganiseerd?
 • Wat ga ik ter overname aanbieden? Activa of aandelen?
 • Zouden er kopers zijn voor mijn bedrijf?
 • Wat is een reële prijs waarvoor ik mijn bedrijf zou kunnen verkopen?
 • Moet ik na de verkoop van mijn bedrijf nog aanblijven en zo ja, hoe lang?
 • Houd ik na de verkoop van mijn bedrijf genoeg over voor een onbezorgde oude dag?
 • Hoe werkt zo’n overnameproces? Komt niet iedereen te weten dat ik wil verkopen?

Normaal gesproken, als u een intermediair inschakelt, gaat u een traject in van minimaal een half jaar tot een jaar. Als u nog niet eens weet of u uw bedrijf wel wilt verkopen, is dat niet de ideale gang van zaken. De VerkoopScan werkt anders. Eén van onze intermediairs komt bij u langs, neemt de situatie op en geeft u binnen een week alle informatie die u nodig heeft.

Daarna bent u tot niets verplicht. Besluit u op grond van de VerkoopScan© uw bedrijf te verkopen, dan zit u niet aan Diligence vast maar heeft u de vrijheid om willekeurig welke intermediair, accountant, bankier of adviseur in te schakelen die u maar wilt. Dat is redelijk uitzonderlijk, aangezien veel specialisten op basis van exclusiviteit werken. Als zij eenmaal bij u binnen zijn, krijgt u ze er niet zomaar uit.

Naast snel en vrijblijvend is de VerkoopScan© heel toegankelijk. Binnen no time en zonder rompslomp en torenhoge rekening krijgt u meer dan waar voor uw geld. Bovendien, één telefoontje en we komen eraan.

Waarom deze scan?

 • U heeft snel antwoord op de belangrijkste vragen
 • U wordt geadviseerd door een ervaren intermediair
 • U bent vervolgens niet gebonden aan Diligence
 • Een relatief gering vast bedrag voor een compleet rapport

Over Diligence

Diligence is specialist in bedrijfsovername en -opvolging. Dat wil zeggen
dat we ondernemers, voornamelijk MKB’ers, helpen bij het verkopen van hun bedrijf of het kopen van een bedrijf. We zijn daarbij niet zonder meer tevreden met het tot stand komen van een transactie. We willen namelijk het beste voor u, wat dat ook moge zijn.

Lees meer