Projectinformatie

Projectnummer: NL01.2249

Contactpersoon: Rob Beeren of bel 088 – 0550 350 Discreet en Vrijblijvend

Kenmerken

Een ruim 2 jaar oud ontwikkel- en exploitatiebedrijf van een nieuwe generatie windenergiegeneratoren is – ter financiering van de bouw en het testen van een werkend prototype (in meerdere afmetingen) van een nieuw ontwikkeld, innovatief type windturbine – op zoek naar een Nederlandse investeerder, die een bedrag tussen € 1 miljoen en € 2 miljoen wil investeren.

Twee investeerders van naam (een Nederlands groeifonds en het investeringsvehikel in technische innovatie van een van Amerika’s grootste oliemaatschappijen) hebben zich reeds gecommitteerd om het leeuwendeel van deze investering (samen € 4 miljoen) te doen en zij zoeken nog naar een derde investeerder, die namens deze investeringsgroep een operationele en toezichthoudende rol kan c.q. wil spelen tijdens de bouw en het testen van de turbines. Tegenover deze investering wordt een interessant aandelenbelang in de onderneming aangeboden.

Dit nieuwe type turbine heeft een meer dan 80% lager gewicht en een 20 – 40% hogere jaaropbrengst aan energie dan de traditionele turbines en levert als gevolg daarvan – afhankelijk van het windgebied – een 40 – 50% lagere kostprijs van opgewekte energie. Bovendien zijn deze turbines voor 30 jaar gecertificeerd in plaats van de 20 jaar bij de traditionele turbines.

Bij de ontwikkeling van de turbine zijn internationale topdeskundigen van ECN en TU Delft betrokken. Indien en zodra het prototype is goedgekeurd, kunnen de voorwaardelijk verstrekte orders uit China ($ 186 miljoen), Duitsland, Roemenië, Zweden, Spanje (€ 245 miljoen) en Twente definitief worden geaccepteerd en in samenwerking met de reeds klaarstaande business partners worden uitgevoerd. Het businessplan van de onderneming is indrukwekkend en wordt op aanvraag verstrekt aan serieus geïnteresseerde en passende partijen.