Projectinformatie

Projectnummer: NL36.2253

Contactpersoon: Gerda Briggeman of bel 088 – 0550 350 Discreet en Vrijblijvend

 

Kenmerken

De aangeboden onderneming heeft zich sinds haar oprichting ruim 20 jaar geleden gespecialiseerd in het verwerken en aanbrengen van vezelversterkte kunststof. De activiteiten kunnen gesplitst worden in de productie van unieke stukken en kleine series in de werkplaats en in het werken op locatie. Met name in de mallenbouw, het verbouwen van bestaande mallen of reverse engineering wordt toegevoegde waarde geleverd aan de kleine series. Hierbij wordt een combinatie van materialen gebruikt zoals hout, rvs, polyester of siliconen. Voor de unieke stuks wordt samengewerkt met een vaste groep onderaannemers zoals kunstenaars, vormgevers en CNC frezers. Het werken op locatie is iets wat door niet veel kunststofverwerkende bedrijven gedaan wordt. Op industrieel gebied is chemische resistentie het belangrijkst, bij zwembaden en sauna centra de esthetiek  en bij voedselindustrie de hygiëne. Bij alle toepassingen gaat het om meedenken met de klant. De omzet bedraagt € 500.000.

De onderneming richt zich op klanten in Nederland en Vlaanderen. Het team bestaat, naast de dga, uit 7 werknemers. Aangeboden worden alle aandelen van de vennootschap. Het onroerend goed wordt gehuurd van de eigen holding en maakt geen onderdeel uit van de transactie; overname daarvan is bespreekbaar.

Onder leiding van de huidige eigenaar heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een specialist die er om bekend staat de hand niet om te draaien voor veeleisende opdrachten en complexe trajecten. De huidige eigenaar wil evenwel meer tijd gaan scheppen voor andere uitdagingen. Zijn rol zal na de overname overeenkomstig de wensen van de koper worden ingevuld, waarbij zowel aanblijven voor een overeen te komen overdrachtsperiode als andere opties bespreekbaar zijn.

De propositie is geschikt voor een strategische koper en voor een ondernemende MBI kandidaat met kennis van de sector.