Bedrijf kopen? Neem uw Bedrijfsovernamespecialist mee!

“Het was een hele mooie reis”, dat is een uitspraak van Sulo Ocak, CEO van Gemini B.V. in Apeldoorn. In 2017 nam hij Gemini B.V. over. De Bedrijfsovernamespecialist van Diligence zorgde voor deze perfecte match. Hoe hij dit succes heeft bereikt, kunt u persoonlijk van hem horen door de video van zijn inspirerende verhaal te bekijken.

De voordelen van het samenwerken met een Bedrijfsovernamespecialist

Wie net als Sulo Ocak op overnamepad gaat, komt er al snel achter dat hulp van een Bedrijfsovernamespecialist veel voordelen oplevert. Door uw eigen enthousiasme en emoties bestaat het gevaar dat u op gevoel beslissingen gaat nemen en mogelijke gevaren niet opmerkt. Een Bedrijfsovernamespecialist helpt bij het nemen van rationele, goed onderbouwde beslissingen. Dat is alvast het eerste voordeel. Maar wat levert de hulp van een Bedrijfsovernamespecialist u nog meer op?

Het scheelt tijd en voorkomt teleurstelling

Wat is uw persoonlijke passie en reden om in een ander bedrijf te investeren? Dat is een van de kernvragen om tot een perfecte match te komen. Door vooraf diepgaande gesprekken met de Bedrijfsovernamespecialist te voeren, kunt u uiteindelijk veel gerichter bedrijven selecteren die ook echt bij u als koper passen. Het voorkomt in ieder geval teleurstellingen en onnodige tijdbesteding aan bedrijven waarmee achteraf geen enkele klik is.

Continu hulp tijdens het overnameplan

Bij de aankoop van een bedrijf komt veel kijken. Een Bedrijfsovernamespecialist helpt u tijdens het hele aankoopproces door het geven van financiële, fiscaal juridische en commerciële adviezen. Hij of zij weet waar op gelet moet worden en is zeer ervaren in het onderhandelingstraject dat mede bepalend is voor het succesvol sluiten van een deal. Een goede Bedrijfsovernamespecialist is ook in staat om te beoordelen of de ondernemingswaarde marktconform en reëel is, weet welke aanvullende voorwaarden daarbij van belang zijn en kan op basis daarvan bepalen wat een reëel overnamebod is.

“Een goede Bedrijfsovernamespecialist moet enerzijds professionele afstand kunnen behouden, anderzijds begrijpen wat je persoonlijke wensen zijn en wat bij je past”

Sulo Ocak – CEO Gemini B.V.

Menselijke bemiddeling tussen twee partijen

Natuurlijk bent u de ondernemer die de aankoop gaat doen en zal u zelf de zakelijke beslissing moeten nemen of en tegen welke voorwaarden u een bedrijf wilt kopen. Maar voor de verkopende partij is een overname bijna in alle gevallen ook een emotionele aangelegenheid. Misschien betreft het een familiebedrijf dat jarenlang van vader op zoon is overgedragen en nu plotseling in een andere vorm zal worden voortgezet. Een Bedrijfsovernamespecialist is niet emotioneel gebonden met het aan te kopen bedrijf en voert dergelijke onderhandelingen vrijwel dagelijks. “Het heeft veel te maken of de verkopende partij iets in jou ziet of niet”, is hoe Sulo Ocak het omschrijft. Een onafhankelijke Bedrijfsovernamespecialist helpt om hierin op menselijk vlak te bemiddelen en maakt de kans op een aantrekkelijke overname groter.

Hoe onze Bedrijfsovernamespecialisten weten wat u belangrijk vindt?

Bent u ook op zoek naar een nieuwe of hernieuwde manier om “in business” te zijn? Dan is het begrijpen en weten van hetgeen u belangrijk vindt bij de koop van een onderneming een belangrijke eerste stap. Via een checklist die ongeveer 10 minuten duurt, kunt u uw eigen situatie in kaart brengen. Onderzoek vrijblijvend hoe graag u een bedrijf wilt kopen en wat uw totaalscore als beoogd koper is. Dan weten onze Bedrijfsovernamespecialisten wat u belangrijk vindt en kunnen we samen op overnamepad gaan.

Adviesgesprek aanvragen?

Hidden
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.