Te koop aangeboden: Uniek handelsbedrijf importeur en direct seller

De handelsonderneming (vennootschap) is op zoek naar een strategische koper of MBI-kandidaat die het bedrijf van de huidige eigenaar wil overnemen.

De onderneming is gevestigd in Midden Nederland. Het bedrijf heeft een lange staat van dienst en heeft een goede naam opgebouwd in de branche. De onderneming maakt gebruik van een huurpand op een goede locatie. Het bedrijf is eenvoudig verplaatsbaar indien gewenst.

Binnen de onderneming is er 1 medewerker in dienst. Samen met de huidige eigenaar, die full time werkt, worden de werkzaamheden uitgevoerd.

De diensten van de onderneming bestaan uit het importeren en direct selling aan consumenten (75%) en de zakelijke markt (25%). Er is sprake van persoonlijke verkoop en een klein deel wordt vanuit een webshop verkocht. Alle opslag en transportactiviteiten zijn uitbesteed waardoor het bedrijf zich maximaal kan concentreren op verkoop en marketing. Deze activiteiten richten zich op de Nederlandse en Belgische markt.
Dankzij jarenlange ervaring en expertise is het bedrijf toonaangevend in markt. Het betreft een nichemarkt waarbij er maar enkele concurrenten zijn.

De onderneming heeft in 2021 een omzet behaald van € 1.012.000 met een EBITDA van € 228.000.
De eigenaar/ondernemer heeft besloten om zijn aandelen te willen verkopen. Hij neemt ruim de tijd om de nieuwe eigenaar in te werken om de continuïteit te borgen.

De onderneming is geschikt voor een strategische koper, MBI-kandidaat of voor een ondernemend echtpaar.

De koper krijgt de mogelijkheid om het bedrijf per direct volledig over te nemen.

De verkopende ondernemer biedt 100 % van de aandelen aan.

Voor reacties verwijzen wij u naar het onderstaande contactformulier.