Te koop aangeboden: Participatie in een veelbelovend Nederlands bioinformatica bedrijf (marktleider):

Projectnummer: NL39.2441

Aangeboden wordt een deelneming in een toonaangevend Nederlands bioinformatica bedrijf, dat op weg is naar wereldmarktleiderschap op haar vakgebied. De onderneming heeft nu al een vrijwel niet te evenaren voorsprong op de concurrentie, als die er al is.

Het bedrijf is 13 jaar bezig geweest met het opbouwen van het grootste platform ter wereld van specifieke biologische molecuulfamilies en heeft een op AI gebaseerd platform en andere analysesoftware gebouwd waarmee niet alleen de moleculen kunnen worden gemanipuleerd, maar waarmee ook de effecten van hun mutaties kunnen worden voorspeld. Dit versnelt de onderzoekstijd voor het ontwerpen en ontwikkelen van geneesmiddelen en DNA-diagnostiek. Er worden licenties op de gegevens verkocht aan farmaceutische, biotech- en chemische technologiebedrijven en in samenwerking met partners worden biotechprojecten uitgevoerd, onder meer gericht op de ontwikkeling van biomoleculen en geneesmiddelen en duurzaamheidsprojecten.

Vrijwel alle grote farmaceutische bedrijven zijn klant. Het bedrijf groeit snel en realiseert momenteel een omzet van circa € 2 miljoen met circa 12 hoogopgeleide FTE’s en een EBITDA van circa € 500.000. Voor de komende jaren wordt een exponentiële groei verwacht. De eigenaar is op zoek naar een professionele (biotech of financiële) investeerder, die samen met het huidige management de groeistrategie voor de komende jaren wil vormgeven en implementeren, inclusief het opzetten van een in-house marketing & sales organisatie. Hiertoe biedt de eigenaar een substantieel minderheidsbelang aan in een pre-exit transactie.

Voor reacties verwijzen wij u naar het onderstaande contactformulier.