Transport en Logistiek

In de transport en logistieksector volgen de ontwikkelingen elkaar snel op. Thema’s als duurzaamheid en CO2-uitstoot zijn veelbesproken. Door corona zijn er geen nieuwe trends ontstaan in de transportsector, maar het virus heeft bestaande trends wel versterkt. De grootste uitdagingen zijn en waren personeel, management en investeringen kunnen doen om mee te kunnen groeien. De enige trendbreuk is dat de elektrische bestelbus snel zal doorbreken.

In een sector waar iedereen onder dezelfde CAO valt, dezelfde brandstof gebruikt en iedereen nagenoeg dezelfde voertuigen gebruikt, zit het onderscheidend vermogen vooral in de manier waarop een bedrijf wordt georganiseerd. Verrassend genoeg zien we zelfs binnen subsectoren grote contrasten die alleen maar verklaard kunnen worden door verschillen in het management. De kwaliteit van het management neemt over het algemeen ook toe als de onderneming groeit. Dit verklaart ook deels de goede prestaties van grotere ondernemingen en het succes van fusies en overnames.

Diligence heeft een zeer sterk en breed netwerk in de transport en logistieksector. Door onze jarenlange ervaring weten wij welke mogelijkheden er voor ondernemers zijn. Omdat wij deze sector van binnen en van buiten kennen, zien wij voor jou de kansen en begrijpen we de uitdagingen van de branche beter dan wie dan ook.

Branches

Diligence kent veel bedrijven in vrijwel alle sectoren van de markt, zowel landelijk als internationaal, en heeft hierin veel ervaring. Wij weten welke trends er spelen in de markt en hoe bedrijven hierop inspelen. Omdat wij de sectoren van binnen en van buiten kennen, zien wij voor jou de kansen en begrijpen we de uitdagingen van de verschillende branches beter dan wie dan ook.

Hoe kan Diligence jou van dienst zijn?

Diligence kent veel bedrijven in deze sector, landelijk en internationaal, en heeft hierin veel ervaring. Wij weten welke trends er spelen in de markt en hoe bedrijven uit deze sector hierop inspelen. Omdat wij deze sector van binnen en van buiten kennen, zien wij voor jou de kansen en begrijpen we de uitdagingen van de branche beter dan wie dan ook. Wat kunnen wij voor jou betekenen?

  • Het verhogen van de waarde van jouw bedrijf, met het oog op een toekomstige verkoop
  • Het verkopen van jouw bedrijf, zowel in Nederland als internationaal
  • Het realiseren van (internationale) groei door overnames
  • Het zoeken naar een (internationale) koper of verkoper, investeerder of strategische medeaandeelhouder
  • Advisering bij een voorgenomen (internationale) fusie
  • Het vaststellen van de bedrijfswaarde met het oog op een fusie, koop of verkoop
  • Het realiseren van een passende financiering