Diligence begeleidt de verkoop van de VVE-Beheer dochter van Woningcorporatie PORTAAL (Utrecht)

Door intermediair Rob Beeren op 20-07-2016 

Diligence adviseurs Gerda Briggeman en Rob Beeren hebben de Utrechtse Woningcorporatie Portaal bijgestaan bij de verkoop van de aandelen van Portaal’s VvE-beheer dochter De Rendant B.V. aan de Eindhovense vb&t Groep.

De Rendant richt zich op het beheer van Verenigingen van Eigenaars (VvE’s), met name VvE’s waarin Portaal ook eigenaar is. Dit betreft voor het overgrote deel VvE complexen met huurders en particuliere eigenaren. De Rendant is een kenniscentrum op het gebied van VvE-beheer, waar men met vragen op het gebied van VvE’s en het splitsen van gebouwen terecht kan. Daarnaast fungeert De Rendant als SKW gecertificeerde beheerder van bijna driehonderd VvE’s, goed voor ruim 12.000 appartementsrechten. De Rendant beheert VvE-complexen in de regio’s Utrecht, Arnhem, Nijmegen, Eemland en Leiden.

De reden dat De Rendant door Portaal is verkocht is tweeledig. Portaal wil graag een zuivere scheiding tussen de eigenaarsrol en VvE-beheer. Daarnaast heeft Portaal besloten dat VvE-beheer niet meer tot haar kerntaken behoort.

Aan de verkoop is een zorgvuldig proces voorafgegaan, waarin diverse mogelijkheden zijn onderzocht. Ook het verkoopproces zelf is een zorgvuldig proces geweest, waaraan vele partijen hun bijdrage hebben geleverd en dat uiteindelijk werd goedgekeurd door de Autoriteit Woningcorporaties.

Gerda Briggeman RV heeft met haar “second opinion” een belangrijke bijdrage geleverd bij de waardering van de aandelen van De Rendant. Rob Beeren was de (externe) regisseur van het verkoopproces, dat bij Portaal intern door een projectgroep werd begeleid.

vb&t Groep is actief in een breed scala aan vastgoed- en huisvestingsdiensten. Bemiddelings-, management- en adviesdiensten voor particuliere en zakelijke opdrachtgevers, maatschappelijke instellingen en (semi) overheid. Zowel woningen als commercieel en maatschappelijk vastgoed hebben de aandacht. Het werkgebied is divers en varieert per specialisme; regionaal, nationaal en/of internationaal. vb&t Groep was vòòr de overname van De Rendant met name actief in het zuiden en oosten van Nederland en voegt daar met De Rendant een belangrijk werkgebied in het westen, midden en noordoosten van het land aan toe.

Bij vb&t Groep is De Rendant ingebracht in de business unit vb&t VvE diensten, dat daarmee groeit van ruim 1.000 naar ca. 1.300 beheerde VvE’s.

Projectgroepleider Frits Cambier van Nooten van Stichting Portaal over de inzet van Diligence:

“Diligence is een betrouwbare, scherpe partner gebleken in het verkooptraject van De Rendant door Stichting Portaal.

Diligence verbindt kennis en kunde met sociale voelsprieten wat het samenwerken in het team bevordert.

Diligence houdt vast aan haar eigen waarden en normen en laat zich niet beïnvloeden door de opdrachtgever, blijft een onafhankelijke positie innemen en doet daar geen concessies in.”

Gerda en Rob feliciteren Stichting Portaal en vb&t Groep met deze succesvolle transactie en wensen alle betrokken partijen een goede toekomst in de nieuw constellatie.

Adviesgesprek aanvragen?

Hidden
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.