Diligence terugblik 2018 geeft een positieve kijk op 2019

2018 was een jaar met veel meer overnames en een toenemende interesse in het verstrekken van groeikapitaal. Kopen of verkopen van ondernemingen? Lees hier de actuele status.

2018 was een succesvol jaar waarin Diligence zijn 20-jarig jubileum vierde. Zonder u als klant of toekomstige klant hadden wij niet de hoogste omzet ooit kunnen realiseren, dus allereerst is een woord van dank op zijn plaats.

Een grotere nadruk op verkopen, maar ook het zoeken naar nieuw kapitaal

In een goed draaiende economie realiseerden wij 33 overnametransacties van / voor Nederlandse bedrijven, waarbij het in 75% van de gevallen ging om verkoop van het bedrijf. Het aantal lopende (ver)koopdossiers was nog een stuk groter.

Daarnaast zagen we dat er ook veel meer vraag vanuit de markt kwam om de verdere groei van ondernemingen te kunnen financieren. Hierdoor wordt Diligence steeds vaker betrokken bij zakelijke onderhandelingen met ondernemende investeerders die financieel willen participeren en mee willen denken over het verbeteren van zakelijke resultaten. Met als uitkomst een steeds dynamischer spel tussen vraag en aanbod.

Denkt u zelf na over verkopen? Maak dan gebruik van de gratis ‘checklist verkoop onderneming’.

Grotere vraag zorgt voor hogere prijzen

Ondernemers die in 2018 als koper een bedrijf wilden overnemen, ondervonden meer concurrentiedruk van een toenemend aantal kopende partijen. Met als gevolg dat de prijzen stegen en een bedrijfsovername duurder werd. Ditzelfde ondernemersklimaat verwachten we voor 2019.

Meer medewerkers bij Diligence

2018 was ook het jaar dat Ross Dupont toetrad tot het team van Diligence. Hij is iemand die, zoals hij het zelf verwoordt, graag met dga’s samenwerkt omdat het in de meeste gevallen om rasondernemers gaat die beslissingen durven te nemen. Natuurlijk staat er een heel team van overnamespecialisten voor u klaar die allemaal zelfstandig ondernemer zijn en voor u op zoek gaan.

Toename van het aantal Masterclasses Bedrijfsovername

Tot slot hebben we in 2018 maar liefst 14 masterclasses gegeven in samenwerking met Hét Ondernemersbelang. Sinds 2015 organiseerden we er zo’n 4 tot 6 per jaar, maar dit jaar waren het er 14, in alle regio’s in het land “Masterclasses Bedrijfsovername”. We organiseren deze Masterclasses voor gemiddeld 25 tot 30 ondernemers per keer en doen elke keer nog vernieuwende ideeën en bedrijfsinspiratie op. Interesse om in 2019 eens mee te doen?

Adviesgesprek aanvragen?

Hidden
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.