Dit is hoe u een onderneming koopt die bij u past

Bij een Management Buy-in (MBI) of een management Buy-out (MBO) komt veel kijken. De gratis ‘Checklist koop onderneming’ van Diligence is een prima eerste start om de juiste investering te doen.

Dit is hoe u een onderneming koopt die bij u past

Ondernemers die zich in een onderneming willen inkopen of een onderneming in z’n geheel willen overnemen kunnen hun geld maar één keer goed uitgeven. Maar wat komt er allemaal bij een overnameproces kijken en weet u precies op welke aankoopcriteria u zou moeten letten? Dit is hoe we ervoor zorgen dat we samen een onderneming vinden die bij u past.

Start met de gratis Checklist koop onderneming

Bij een Management Buy-in (MBI) of een management Buy-out (MBO) komt veel kijken. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een succesvol en solvabel bedrijf of bent u juist iemand die er voldoening uit haalt om bedrijven met uw kennis en expertise weer gezond te maken? Diligence heeft als start voor een goede voorbereiding een Checklist koop onderneming gemaakt. Enorm handig, omdat u daarmee binnen ongeveer 10 minuten uw persoonlijke situatie goed in kaart brengt. Daardoor gaat u veel gerichter op zoek naar een onderneming die bij u past. Er wordt onder andere gevraagd naar de gewenste branche, de grootte van de organisatie, uw ondernemerschap, uw beweegredenen en motivatie en naar overige zaken die het succes van de aankoop zullen gaan bepalen.

De voordelen van de “Checklist koop onderneming” op een rij

  • De checklist zorgt ervoor dat u al in een vroeg stadium op zoek kunt gaan naar interessante overnamekandidaten die uw investering waard zijn.
  • In ongeveer 10 verhelderende minuten passeren alle vragen die belangrijk zijn voor het kunnen nemen van een gefundeerde aankoopbeslissing de revue.
  • Het voorkomt onnodige gesprekken met bedrijven waar u achteraf geen geld of tijd in zou willen investeren.
  • Door het invullen van de checklist krijgt de overnameadviseur van Diligence een compleet beeld van wat u belangrijk vindt bij de koop van een onderneming. Dit is een eerste start om u in contact te brengen met de juiste overnamekandidaten.
  • Na het beantwoorden van alle vragen ontvangt u een totaalscore op het scoreblad.
  • De resultaten van de “Checklist koop onderneming” worden naar uw e-mailadres verzonden.

Aanvullende informatie

Een reden om een ander bedrijf aan te kopen kan bijvoorbeeld ook zijn om de bestaande activiteiten een extra groeistimulans te geven. Klik hier voor meer informatie over de checklist koop of neem op met een van onze specialisten.

Adviesgesprek aanvragen?

Hidden
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.