Workshop Bedrijfsovername: Los je personeelsgebrek op met een bedrijfsovername?

Heeft u last van een personeelstekort? Mogelijk is dit op te lossen met een bedrijfsovername: koop of verkoop of investeerder erbij.

Leer in deze workshop over de mogelijkheden en alle ins en outs van een bedrijfsovername. Bij een bedrijfsovername komt veel kijken. Het proces begint met een goede timing en voorbereiding en kost de nodige doorlooptijd. Het is essentieel dat u inzicht krijgt in het koop- of verkoopproces van uw onderneming en alle aspecten die hiermee samenhangen. Daarom hebben wij de Workshop Bedrijfsovername ontwikkeld. Krijg antwoord op deze vragen en ga van start met een goede voorbereiding.

Met onze workshop leert u invulling te geven aan het proces dat komt kijken bij een bedrijfsovername en raakt u bekend met de ins en outs ervan.

Voor meer informatie kunt u mailen naar a.sliedrecht@ondernemersbelang.nl.

VOOR WIE IS DE WORKSHOP BEDRIJFSOVERNAME GESCHIKT?

De workshop is geschikt voor MKB ondernemers die een bedrijfsovername aan willen gaan, een bedrijf willen kopen of verkopen of een investeerder in het bedrijf willen halen. Ook management buy-in en management buy-out kandidaten kunnen aansluiten.

PROGRAMMA BEDRIJFSOVERNAME

De verschillende sprekers leiden u door het hele proces van een bedrijfsovername en ervaringsdeskundigen vertellen over hun eigen overnameproces. Tevens zal een casus uit de praktijk worden behandeld en is er gelegenheid tot vragen en discussie. In het drie uur durende programma behandelen we de volgende aspecten:

14.45 uur  Ontvangst
15.00 uur  Status overnamemarkt MKB, actuele trends en branches en typen bedrijven
15.30 uur  Hoe los je het personeelstekort op door middel van een bedrijfsovername en wat zijn de stappen van het overnameproces
16.30 uur  Waarde en prijs
17.45 uur  Conclusie, afronding en forum
18.00 – 19.00 uur  Afsluitende borrel met hapjes

Let op! We gaan voorzichtig om met uw persoonlijke gegevens en vertrouwelijke informatie die we tijdens de workshop bespreken.

ALLE LOCATIES EN DATA OP EEN RIJ RIJ

Momenteel zijn er geen workshops gepland. In 2024 volgen nieuwe data.

HEEFT U SPECIFIEKE VRAGEN?

Wilt u graag een specifieke case behandelen of vraag stellen? Stel deze voorafgaand aan de sprekers van de workshop. De sprekers bereiden zich graag goed voor. Natuurlijk kunt u aan het eind van de workshop onder het genot van een hapje en drankje uw vragen ook direct aan de adviseurs voorleggen.

LEERDOELEN NA AFLOOP

Na het volgen van onze workshop:

  • bent u bekend met de stappen van een overnameproces;
  • kunt u beoordelen of en hoe u uw personeelstekort kunt oplossen met een bedrijfsovername;
  • heeft u inzicht in de overnamemarkt, trends, meer en minder gewilde branches en typen bedrijven;
  • heeft u inzicht in en kennis van de route naar een (ver)koopproces;
  • heeft u een idee van de gewildheid van uw bedrijf en de waarde;
  • weet u hoe u de waarde van uw bedrijf kunt verhogen.

Inschrijven Workshop

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.