Te koop aangeboden: Houtbewerkingsbedrijf

Gespecialiseerd in rondhout met unieke eigen producten

Projectnummer: NL36.2530

De aangeboden onderneming is een familiebedrijf dat is opgericht in 1930 en vandaag de dag wordt gerund door de 3e generatie.

In de werkplaats worden unieke rondhoutproducten vervaardigd van Scandinavisch hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. In 2016 is gestart met een eigen webshop. Naast de producten van eigen fabricaat wordt daarin een assortiment van gerelateerde ingekochte producten aangeboden.

Het bedrijf is gevestigd in Noord-Brabant. Verkoop van het onroerend goed is geen onderdeel van de beoogde transactie. Een huurovereenkomst behoort tot de mogelijkheden, maar een scenario waarin de koper de onderneming in eigen bedrijfsruimte kan onderbrengen heeft de voorkeur.

Aangeboden worden alle ondernemingsactiviteiten van het productiebedrijf en de webshop, en alle daarbij behorende activa. De onderneming wordt gedreven als eenmanszaak van de huidige eigenaar en de overdracht zal daarom plaatsvinden middels een activa transactie.  

De onderneming richt zich voornamelijk op de Nederlandse markt, de omzet wordt de afgelopen jaren voor 95% gerealiseerd bij Nederlandse klanten. Klanten zijn groothandels en eindgebruikers, dat zijn zowel particulieren als bedrijven. De onderneming levert ook aan de watersportwereld.  

De omzet in 2022 bedroeg rond 300K euro met een EBITDA voor arbeidsbeloning van rond 100K euro.

De onderneming is georganiseerd rond het vakmanschap van de huidige eigenaar en er zijn geen werknemers in dienst. Er is een flexibele schil van 3 à 4 ingehuurde krachten voor productie, lakwerk en transport. 

De huidige eigenaar heeft de leeftijd bereikt om na te gaan denken over overdracht van de onderneming. Er is geen opvolging binnen de familie of het bedrijf en daarom wordt gezocht naar een nieuwe eigenaar.  

Onder nieuw management kan het specialisme van de onderneming worden opgeschaald en kunnen de kansen voor groei die zich ruimschoots aandienen worden benut. Aanblijven van de huidige eigenaar voor een nader te bepalen periode voor opleiding en succesvolle overdacht behoort daarbij tot de mogelijkheden.

Voor reacties verwijzen wij u naar het onderstaande contactformulier.