Klaar voor de verkoop van uw bedrijf? Start!

Ondernemers die overwegen om hun bedrijf te verkopen krijgen houvast, richting en rust met de gratis checklist van Diligence.

Klaar voor de verkoop? Start!

Helaas, zo eenvoudig is het niet als u als ondernemer of eigenaar besluit tot de verkoop van uw onderneming. Er komen logischerwijs veel emoties en gevoelens bij kijken, zeker als het bedrijf mogelijk door uzelf is opgericht. Een goede voorbereiding maakt de kans op het vinden van de perfecte overnamekandidaat groter. Maar hoe weet u of uw onderneming, uzelf en ook uw werknemers klaar zijn voor de verkoop?

Start met de gratis checklist

Bij de verkoop van uw bedrijf komt veel kijken. Daarom hebben we als start voor een goede voorbereiding op een mogelijke verkoop een gratis checklist gemaakt.

Weet u bijvoorbeeld hoe een verkoopproces werkt? Wat voor koper zou de voorkeur hebben? Wat is er belangrijk voor u om het onderhandelingstraject met een overnamekandidaat aan te gaan? Dergelijke vragen leveren voor u en Diligence een win-winsituatie op. Enerzijds geeft het richting aan uw gedachten, bijvoorbeeld voor wat betreft de waardebepaling, het gewenste overnamebod en het voorkomen van onnodige gesprekken met verkeerde overnamekandidaten. Anderzijds is de gratis checklist een uitstekend middel voor de Diligence bedrijfsovernamespecialist om u vanaf de allereerste start goed te helpen met het hele aankoopproces. Dat doen we zowel op financieel, fiscaal, juridisch als commercieel vlak.

Zes voordelen van de gratis checklist op een rij

  • Het geeft houvast, richting, maar vooral ook rust, voorafgaand aan een emotionele beslissing.
  • In ongeveer 10 verhelderende minuten brengt u uw eigen situatie in kaart.
  • Na het beantwoorden van alle vragen ontvangt u een totaalscore op het scoreblad.
  • De resultaten van de gratis checklist worden naar uw e-mailadres verzonden.
  • Het voorkomt onnodige gesprekken en brengt u sneller bij een aantrekkelijke overnamekandidaat.
  • De bedrijfsovernamespecialist van Diligence is niet emotioneel betrokken en kan u met de resultaten van de gratis checklist sneller helpen met rationele besluiten.

Klaar voor de verkoop?

Het verkopen van ondernemingen is voor iedereen verschillend. Een reden kan bijvoorbeeld zijn om nieuwe uitdagingen aan te gaan en ruimte te creëren voor dromen die al te lang dromen zijn gebleven. Diligence helpt u graag bij het vinden van de juiste koper, binnen of buiten ons uitgebreide netwerk van kopers, die uw onderneming waardig is. Doe de gratis checklist.

Adviesgesprek aanvragen?

Hidden
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.