Netwerk en samenwerking

Een van de belangrijkste assets van Diligence is ons netwerk. In de meer dan 20 jaar van ons bestaan hebben wij met z’n allen een enorm netwerk opgebouwd, niet alleen van klanten en relaties, maar ook van kennispartners.

Meer dan 20.000 contacten

Ons netwerk is meer dan 20.000 contacten groot en bestaat uit (ex-)klanten, prospects, relaties, ondernemers, collega-overnameadviseurs, in overname geïnteresseerde partijen, MBI-kandidaten, MBO-kandidaten, formal en informal investeerders, accountants, fiscalisten, advocaten, notarissen, financieringsspecialisten, management consultants, bankiers, overnameplatforms www.brookz.nlwww.mkbase.nl, bedrijventekoop.nl, etc. In binnen- en buitenland. Al deze contacten – mits met hun toestemming – ontvangen regelmatig onze online nieuwsbrief “Diligence Deals” en bezoeken regelmatig onze website. Zo houden wij goed contact met onze relaties en informeren wij hen over voor hen interessante zaken op overnamegebied, waaronder ons aanbod aan ter overname gevraagde en aangeboden bedrijven. Omdat wij met heel veel collega-organisaties goede samenwerkingsverbanden hebben, worden onze vraag- en aanbodprofielen tot ver in het buitenland verspreid.

Beroepsorganisatie BOBB: kennis en gedragscode

Binnen de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (www.bobb.nl),  waarvan al onze adviseurs lid zijn of worden, spelen een aantal van onze adviseurs een belangrijke rol. Daarmee houden wij zicht op de ontwikkelingen op ons vakgebied bij overheid en bedrijfsleven. Diligence heeft zich verbonden aan de gedragscode van de BOBB.

Overige kennispartners

Wij maken regelmatig gebruik van onze kennispartners op het gebied van accountancy, fiscaliteit, juridisch advies, due diligence, financieringsadvies, personal finance, interim management etc. En met uitgevers en overnameplatforms werken we samen op het gebied van kennis delen: we schrijven artikelen over ons vakgebied, geven presentaties, seminars en masterclasses aan ondernemers en fungeren als vraagbaak op het gebied van bedrijfsovername. Daarmee is Diligence een echte netwerkorganisatie, niet alleen onderling, maar ook met externe partijen, tot in het buitenland aan toe. Diligence: competentie, kennis en netwerk en sterk door samenwerking.

Diligence, internationaal

Bij Diligence merken wij het dagelijks: ook in het MKB is er sprake van toenemende internationalisering op het gebied van bedrijfsovernames en participaties. Dat blijkt uit verschillende transacties die door ons zijn begeleid, maar het blijkt nog meer uit het toenemend aantal serieuze kopers en investeerders uit het buitenland dat per traject meedingt naar de ondernemingen die wij in de markt aanbieden. Want vaak is het zo dat wij onderhandelen met vijf tot tien serieuze kopers, alvorens wij de transactie met één daarvan rondmaken. En waren dat vroeger vaak allemaal kopers uit ons eigen land, tegenwoordig zitten daar steeds vaker één of meer internationale partijen bij.

Uiteraard komt dat ook omdat jij als ondernemer steeds meer internationaal actief bent, maar ook heeft het van doen met de vraag of jouw onderhandelaars / overnamespecialisten (wij dus) zich comfortabel voelen om internationaal te werken. En dat is méér dan een kwestie van het beheersen van de talen. Het is bovenal een kwestie van het gewend zijn om te interacteren en onderhandelen met al die verschillende culturen, rekening houdend met alle typische verschillen die er nu eenmaal bestaan. Dan is het een geruststelling om van ons te horen dat het zakendoen met internationale partijen voor ons dagelijkse praktijk is en dat wij dus ook over een internationaal netwerk beschikken dat zich voortdurend uitbreidt.

Om onze klanten nog beter te kunnen servicen, zijn we in 2002 een samenwerking aangegaan met het Duitse Concess GmbH en het Belgische Vandecruys en hebben we ons internationale netwerk verder uitgebreid. Via onder andere Brookz (www.brookz.nl) en Transeo (www.transeo-association.eu) hebben wij toegang tot overnameplatforms wereldwijd, waar wij onze vraag- en aanbodprofielen kunnen aanbieden.

Wij voelen geen enkele terughoudendheid of schroom om voor jou strategische partijen overzee te benaderen.

Sterker nog, wij worden zelf in toenemende mate benaderd door internationale partijen. Voor jou kan dit heel voordelig uitpakken omdat dergelijke partijen vaak bereid zijn om een hogere prijs te betalen. En dat is erg plezierig, ook als de definitieve keuze toch op een Nederlandse partij mocht vallen, want de uiteindelijke prijs en condities zijn de resultante van de verschillende biedingen (competitive bidding).

Wij informeren je graag persoonlijk over waar je rekening mee moet houden als jij overweegt om jouw bedrijf ook over de grens onder de aandacht te brengen: bel 088 05 50 350