Over Overnames gesproken December 2014

Door intermediair Harry Helwegen op 01-12-2014 

Over Overnames gesproken – december 2014

Over een paar weken is 2014 al weer voorbij. Ik vraag me af hoe we ons dit jaar zullen herinneren. In ieder geval zijn we in dit bijna afgelopen jaar voor de zoveelste keer teleurgesteld over het economisch herstel. In 2011 was er een korte opleving en dachten we dat we de economische groei weer te pakken hadden. Dat gebeurde niet en sinds die tijd menen we aan het begin van elk jaar dat betere tijden niet langer meer kunnen uitblijven.

Het jaar 2014 kenmerkte zich wel door extremen en dan doel ik niet op het weer. Veel bedrijven hebben nog steeds moeite om financiering, ook overnamefinanciering, te vinden, terwijl andere onverwacht zo maar een paar ton ophalen via crowdfunding. Hoewel minder dan in voorgaande jaren gingen er nog altijd zo’n 7.000 bedrijven failliet, maar er was ook eenzelfde aantal startups. Voor het ene bedrijf was het lastig om voor een redelijke prijs verkocht te worden terwijl een ander voor een absolute topprijs van eigenaar verwisselde. Niemand beschikt over de glazen bol die voorspelt wat er echt gaat gebeuren, dus ook voor 2015 blijft het weer gissen en hopen.

Wat wel heel duidelijk is geworden, is het feit dat alles uit de kast getrokken moet worden om een transactie te laten slagen en dat dit vrijwel altijd alleen het geval is als er goede adviseurs bij betrokken zijn. Dat zal in 2015 niet anders zijn. En met die voorspelling wens ik u nu alvast heel fijne feestdagen en een voorspoedig 2015.

Adviesgesprek aanvragen?

Hidden
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.