Te koop gevraagd: Specialist in reparatie, modificatie en verkoop van schroeven voor boten en beroepsscheepvaart

Projectnummer: NL43.2541

Het bedrijf is opgericht in 1997 en levert vakmanschap in reparatie, onderhoud en verkoop van schroeven. In 2001 specialiseerde het bedrijf zich in de reparatiewerkzaamheden door maatwerk te leveren via het schroef MRI (Measurement Recording Instrument) meetinstrument. Een geavanceerde technologie elektronisch 3D-schroefinspectie- en analysesysteem. Het bedrijf wordt gezien als een van de weinige experts in het bieden van deze gespecialiseerde manier om schroeven op maat te repareren. De onderneming is gevestigd tussen Amsterdam en Rotterdam. De omzet in 2022 was rond de 285K. met een genormaliseerde EBITDA van rond de 85K. Euro.

De klantenportefeuille bestaat voornamelijk uit B-to-B en deels B-to-C klanten. Het bedrijf heeft een dealerschap voor een bekend en vooraanstaand merk scheeps- en bootschroeven. Als specialist wordt het bedrijf door haar klanten gewaardeerd voor het leveren van een hoog kwaliteitsniveau, betrouwbaarheid en het werken met alleen geavanceerde apparatuur. De meeste klanten komen zeer frequent terug gezien de hoge klanttevredenheid.

Het bedrijf heeft geen vast personeel in dienst. De echtgenoot van de eigenaar doet parttime de boekhouding en financiën. Op drukke tijden wordt een parttime monteur ingehuurd om de orders tijdig af te handelen.

Het bedrijf is klaar voor de volgende fase qua groei en management onder de paraplu van een (inter)- nationale speler die de specifieke expertise kan opschalen en groei kan stimuleren voor de komende jaren. De eigenaar is bereid om na de overdracht voor een nader te bepalen periode en voorwaarden  betrokken te blijven bij de onderneming om een succesvolle overgang te bewerkstelligen.

De huidige ondernemer nadert de pensioengerechtigde leeftijd en wenst de onderneming te verkopen. Ter overname wordt de volledige onderneming aangeboden vanuit een activa passiva transactie. 

Voor reacties verwijzen wij u naar het onderstaande contactformulier.