Te koop aangeboden: Metaalbewerkingsbedrijf – specialist in engineering werkzaamheden

Projectnummer:  NL 43.2414

Het metaalbewerkingsbedrijf is in 1990 opgericht en is gevestigd in Noord-Holland. Naast de eigenaar zijn er 10 vaste medewerkers in dienst. Daarnaast werkt men met een flexibele schil om ad-hoc projecten met extra werkdruk op te leveren. De jaarlijkse omzet is rond de 1.5 mln. Euro met een genormaliseerde EBITDA van rond de 180K. Euro.

Het metaalbewerkingsbedrijf levert o.a. de volgende engineering werkzaamheden:

  • Met name gespecialiseerd in het bewerken van R.V.S., aluminium en staal
  • Het ontwikkelen van industrieel weegapparatuur en compleet nieuwe machines zowel mechanisch, elektrisch, pneumatisch, hydraulisch als de besturing
  • Het ontwerpen, ontwikkelen en fabriceren van o.a. R.V.S. kasten, design werken, keukens, gevels etc.

De klantenportefeuille bestaat voor het overgrote deel uit zakelijke klanten. Veel van de klanten komen met een bepaalde regelmaat terug, gezien het specialistisch karakter van de vraag en het maatwerk dat wordt geleverd. Een groot gedeelte van de klanten is actief in de voedingssector.

Het bedrijf is toe aan de volgende fase qua groei en management. De huidige eigenaar wil meer tijd gaan besteden aan andere zakelijke activiteiten. De verkopende partij gaat uit van een 100% aandelentransactie. De ondernemer is bereid om na de overdracht voor een nader te bepalen periode, voorwaarden en functie betrokken te blijven bij de onderneming om een succesvolle overgang te bewerkstelligen.

Voor reacties verwijzen wij u naar het onderstaande contactformulier.