Te koop aangeboden: Reisorganisatie B2B / DMC Nederland en België

Projectnummer: NL36.2646

Kerncijfers aangeboden bedrijf

Omzet  : € 1.500.000,=

EBITDA: €    315.000,= vóór arbeidsbeloning van de twee eigenaren

Markt    : B2B, inbound travel naar Nederland en België  

Vestigingsplaats anoniem, het bedrijf is verplaatsbaar

Beschrijving bedrijfsactiviteiten

Het bedrijf ontwerpt en organiseert programma’s in Nederland en België voor gerenommeerde buitenlandse opdrachtgevers. Voor  reisorganisaties, bedrijven en non-profit organisaties in de Amerikaanse en Europese markt zijn dit Special Interest Tours. Dit zijn reiservaringen voor buitenlandse groepen in het hogere marktsegment met een gemeenschappelijke passie, bijvoorbeeld voor architectuur, cultuur, kunst of geschiedenis. Voor een groeiend aantal van de luxere riviercruiseschepen worden excursies en gidsdiensten verzorgd.

Met 30 jaar ervaring is het bedrijf een gevestigde speler.  Het heeft een solide reputatie en langdurige relaties. Dit geldt voor zowel de buitenlandse opdrachtgevers als de lokale dienstverleners in Nederland en België waarmee wordt samengewerkt voor vervoer, accommodatie, gastronomie,  gidsdiensten etc. Het bedrijf weet hierdoor unieke evenementen op te nemen in haar programma’s, waardoor de deelnemers authentieke bestemmingen kunnen bezoeken die maar weinig reizigers te zien krijgen.

Redenen voor verkoop

De huidige eigenaren hebben het bedrijf in de afgelopen decennia met z’n tweeën gerund. In die periode is het zonder actieve acquisitie gestaag gegroeid tot een gerenommeerde en stabiele onderneming. Om aan de voortdurend en sterk stijgende vraag van de laatste jaren te kunnen blijven voldoen moet de organisatie nu aangepast worden. Bijvoorbeeld door personeel aan te gaan nemen. De huidige eigenaren hebben juist de leeftijd bereikt om over hun opvolging te gaan nadenken. Zij  vinden het daarom nu het goede moment om het bedrijf over te dragen aan een partij die de organisatie verder kan opschalen. Zij zullen zich blijven inzetten voor het bedrijf zolang als dat nodig is. Hun taken dragen zij in het gewenste tempo over aan het team van de koper.

Deze overnamekans is interessant voor:

  • Reisorganisaties die al actief zijn in de markt voor inkomend toerisme in Nederland en de aangrenzende regio’s in België en Duitsland.
    DMC’s met een vergelijkbaar aanbod kunnen in een voor hen vertrouwde markt een snelle groei realiseren.
    DMC’s die zich nu vooral richten op het MICE-segment krijgen de mogelijkheid om uit te breiden naar complementaire markten.
  • MBI-kandidaten met ervaring in de hospitality- of reisbranche, die beschikken over organisatietalent, voldoende ambitie en enthousiasme vinden in het bedrijf de perfecte springplank.
  • Reisorganisaties actief in de markt voor uitgaand toerisme krijgen de mogelijkheid tot diversificatie in deze aantrekkelijke B2B markt.


Voor reacties verwijzen wij u naar het onderstaande contactformulier.