Te koop: Recyclingbedrijf in gebruikte grondstoffen

Projectnummer: NL39.2294

De onderneming is gespecialiseerd in de recycling van gebruikte grondstoffen en beschikt over een uitgebreid landelijk en internationaal netwerk. Grondstoffen uit binnen- en buitenland worden tot nieuwe hoogwaardige producten hergebruikt in uiteenlopende branches (waaronder de bouw, de industrie en de voedingsindustrie).


De markt waarin deze onderneming actief is, valt te typeren als een nichemarkt. Het aantal spelers dat in Europa actief is, is zeer beperkt. Het potentiële verzorgingsgebied is daarentegen erg breed en bijna onbegrensd. De onderneming richt zich primair op bedrijven in Nederland en Duitsland.

Het bedrijf is compact (11 FTE), beschikt over een eigen gespecialiseerd machinepark en eigen transportmogelijkheden, en werkt vanuit één locatie.

De omzet 2022 was € 3,2 mln. Het genormaliseerd EBITDA 2022 bedraagt circa € 800.000.

Het bedrijfspand en de bijbehorende bedrijfsterreinen zijn eigendom van de holding en maken onderdeel uit van de voorgenomen transactie. Een tweede bedrijfspand en -terrein maakt optioneel ook deel uit van deze transactie. Het bedrijf is gevestigd te Nederland.

Voor reacties verwijzen wij u naar het onderstaande contactformulier.