Wat beweegt ons?

Diligence heeft als missie ondernemers te helpen bij het kopen of verkopen van hun bedrijf. Dit is geen eenvoudig proces of iets dat je als gemiddelde ondernemer vaak doet. Het is spannend, nieuw en grijpt diep in. Ondernemen is nooit alleen een kwestie van cijfers: omzet, groei, fte’s of winst. Het gaat om mensen. Mensen met dromen, angsten, verwachtingen, grootse plannen en twijfels. We zijn zelf ondernemers en weten wat het is om iets waaraan je een groot deel van je leven met hart en ziel hebt gewerkt, uit handen te geven of te delen.

Wat er met bedrijven gebeurt, of het nu koop, verkoop, fusie of participatie is, heeft een grote invloed op de mensen die erbij zijn betrokken. Eigenaars, zakenpartners, werknemers, gezin en omgeving: ze spelen allemaal een rol en we moeten daarom met iedereen rekening houden. Daarom richten we ons primair op de mens achter de klant. Voordat we de markt op gaan, onderhandelen en contracten ondertekenen, leven we ons grondig in. Wie ben jij als ondernemer, wat drijft jou, waarover denk je na en hoe ziet jouw omgeving eruit? In welke fase van je leven zit je en welke toekomst heb je voor ogen? Informatie die we nodig hebben om voor jou de beste deal te maken.

Ondernemers voelen zich verantwoordelijk. En wij als ondernemers voelen we ons betrokken en verantwoordelijk om anderen te helpen bij het nemen van deze ingrijpende beslissingen en het succesvol afronden van deze complexe processen. We hebben de praktijk- en levenservaring om te helpen, niet alleen als overnamespecialist die de beste business deal eruit sleept, maar ook als raadsman en coach. We leggen de lat daarom hoog voor onszelf. We werken alleen met mensen die hun sporen hebben verdiend. Senior adviseurs die complexe processen eenvoudig kunnen maken, kunnen luisteren en doorvragen waar het nodig is en begrijpen hoe ontzorgen er echt uitziet.

De waarden van waaruit wij werken, zijn:

  • ondernemers voor ondernemers: wij kennen jouw wereld, weten wat je bezighoudt en spreken jouw taal
  • wij ontzorgen jou en nemen je het werk uit handen, zodat jij je ding kunt blijven doen met een goede nachtrust
  • we zijn authentiek en eerlijk, hebben geen verborgen agenda en dienen alleen jouw belang
  • alleen senior-adviseurs ervaring en senioriteit: de kwaliteit van ons werk staat of valt bij de kennis en ervaring van onze (overname)adviseurs, of het nu mensen-, markt- of overname kennis is
  • we halen voor jou het onderste uit de kan: alleen jouw succes telt, zowel menselijk als financieel