Te koop aangeboden: Webshop in LED-verlichting en in huishoudelijke artikelen

Twee webshops gebouwd op Magento-platform

Projectnummer: NL36.2517

De onderneming is door de huidige eigenaren in 2017 from scratch gestart.  

Heden ten dage verkopen beide webshops meer dan 11.000 artikelen online onder eigen merk en unieke EAN, heeft het magazijn 1.300 unieke SKU’s in directe voorraad en worden er per dag tussen de 150-500 orders verwerkt. Er wordt direct samengewerkt met hoofdfabrikanten in Europa en producten worden voor 95% ingekocht in Europa.

Het bedrijf is gevestigd in de Randstad, in een gehuurd pand met een magazijn van 600m2. Klanten wordt de mogelijkheid geboden om hun bestelling zelf af te halen.

De onderneming richt zich voornamelijk op de Nederlandse en Belgische markt, de omzet wordt 80% gerealiseerd bij Nederlandse klanten. De klanten zijn voor 95% BtoC. De bedrijven zijn ook actief op de platformen zoals Bol.com en Amazon. Van de klanten zijn 20% terugkerend.

In de afgelopen jaren hebben de ondernemingen een exponentiële omzetgroei behaald, waarbij meer dan 90% afkomstig is van LED verlichtingsproducten. De omzet bedroeg de afgelopen jaren gemiddeld 2,8 miljoen euro met een EBITDA van circa 400K euro.  

Er zijn 6 werknemers in dienst. De drie eigenaren werken samen voor nog ongeveer 1 FTE mee. Het bedrijf is schaalbaar opgezet, alle bedrijfsprocessen zijn geautomatiseerd en het bedrijf is niet afhankelijk van de eigenaren.

Ter overname worden aangeboden alle aandelen van de holding B.V. (of alternatief alle aandelen van beide werkmaatschappijen).

Het niveau waarop de onderneming nu is aangekomen is zodanig dat er bij verdere groei behoefte is aan een groter team en meer managementskills. De drive van de huidige eigenaren ligt niet bij het managen van personeel, dat is de reden om de onderneming ter verkoop aan te bieden en daarna weer een nieuwe onderneming from scratch te starten. 

Voor reacties verwijzen wij u naar het onderstaande contactformulier.