Bedrijfsovername adviseur

Bedrijfsovername adviseur: BOBB-certificering

Alle Diligence partners zijn BOBB-gecertificeerd bedrijfsovernameadviseur. Dat betekent dat ieder van ons ondernemers kan begeleiden die ondersteuning nodig hebben bij het verkopen van hun bedrijf, het kopen van een bedrijf of het zoeken van een investeerder / participant. En niet alleen kunnen wij dat, wij doen dat op hoog professioneel niveau en zijn daartoe gecertificeerd door de Beroepsorganisatie van Specialisten in Bedrijfsoverdracht. Ieder van ons is een professional, samen vormen wij een professionele organisatie, al sinds 1998.

Diligence: uw bedrijfsovername adviseur

En hoe moet u zich die ondersteuning dan voorstellen? Welnu, wij zijn geen bedrijfsovername adviseurs die hun advies geven, u daar veel succes mee wensen en dan de benen nemen. Nee, wij doen mee, wij begeleiden de ondernemer van het prille begin tot zelfs na de beoogde transactie. Het adviseren is slechts één van onze activiteiten. Wij gaan ook en met name voor u aan het werk. Een aantal voorbeelden:

  • wij klankborden met de ondernemer en adviseren hem over wat hij zou moeten doen: kopen of verkopen, een participant zoeken, nu of juist even wachten;
  • wij doen een waardebepaling van uw bedrijf, schatten een reële verkoopprijs in op basis van onze kennis van de markt en gaan met uw toestemming de markt in om die prijs waar te maken;
  • wij zoeken voor u passende overnamekandidaten of investeerders of overnameprooi. Daar zijn wij handig in;
  • wij voeren voor u de prijsonderhandelingen met de (ver)koper of diens adviseur en houden u daarbij uit de wind;
  • wij regelen de transactiedocumentatie, de overnamecontractuur, indien nodig in samenspraak met een gekwalificeerde jurist uit ons netwerk;
  • en in overleg met bijv. een fiscalist en uw accountant zoeken wij specifieke zaken uit op fiscaal gebied, in de jaarrekening, tijdens due diligence onderzoek etc.;
  • nadat de transactie gerealiseerd is kunt u altijd een beroep op ons doen als het gaat om het oplossen van problemen met de koper of verkoper.

Kortom, wij als bedrijfsovername adviseur voeren de regie over het volledige koop-, verkoop- of participatieproces. U heeft daar geen omkijken naar. Terwijl wij met het overnameproces bezig zijn, kunt u rustig blijven doen waar u goed in bent: ondernemen.

Bedrijfsovername advies

Het bedrijfsovernameadvieswerk is een specialisme. Zoals de vaatchirurg zich verhoudt tot de huisarts, zo verhoudt een bedrijfsovernameadviseur zich tot de accountant. De huisarts weet wanneer zijn kennis tekort schiet en hij moet doorverwijzen. Dat geldt ook zo voor de accountant. Vandaar dat de bedrijfsovername adviseur ook wel bedrijfsovernamespecialist wordt genoemd. Want dat is hij, een specialist. Specialisten houden zich met een goed afgekaderd vakgebied bezig en weten op dat gebied heel veel. Hun kennis is in de loop der jaren opgebouwd door opleiding, training on the job en ervaring.

De overnamespecialisten van Diligence zijn zelf stuk voor stuk ondernemers, die goed opgeleid zijn in de overnameproblematiek, goed begeleid zijn bij het opdoen van ervaring, getest en gecertificeerd zijn door de beroepsvereniging BOBB en vervolgens heel veel ervaring in de overnamewereld hebben opgedaan. Diligence werkt met ervaren partners, niet met juniors die die zo belangrijke ervaring missen. Bovendien vormen wij een netwerk met andere overnamespecialisten. Gezamenlijk weten wij veel en delen wij veel van deze kennis en ook dat geeft ons een voorsprong op andere adviseurs.

Neem contact met ons op

Geloof ons, als u uw bedrijf wilt verkopen, een bedrijf wilt kopen of een investeerder / participant zoekt, neem dan contact met ons op. U zult er geen spijt van hebben.