Over Diligence

Wij zijn Diligence. Wij begeleiden jou bij de verkoop of fusie van jouw bedrijf, de koop van een bedrijf of bij het vinden van een investeerder.

Omdat we zelf ondernemers zijn, weten we dat het kopen of verkopen van een bedrijf, het zoeken naar een investeerder of participant, zakelijke beslissingen zijn die de nodige emoties kunnen losmaken. Daarom zorgen we ervoor dat jij gedurende een dergelijk traject niet alleen een persoonlijke uitleg en begeleiding krijgt van ons, maar dat je bovendien zoveel mogelijk “uit de wind” gehouden wordt. Onderhandelingen met een andere partij doen wij. Alles geschiedt vanzelfsprekend in nauw overleg met jou als ondernemer, en jij hebt altijd het laatste woord. Maar door jou “uit de wind” te houden, blijft jouw relatie met de andere partij optimaal en kun je je focussen op je bedrijfsvoering.

Diligence is een onafhankelijke organisatie die bedrijfsovernameprocessen binnen het MKB begeleidt, zowel voor kopende als verkopende ondernemers (echter nooit voor beiden tegelijk). In de ruim 20 jaar dat we dit doen, hebben we al meer dan 500 deals gesloten.

Over onze werkwijze

Omdat wij zelf ondernemers zijn, weten we wat het is om te ondernemen en wat het is om je bedrijf te verkopen. Wij spreken de taal van de ondernemer en dat is een meerwaarde tijdens onderhandelingen met andere ondernemers. Als je meer wilt weten over hoe wij te werk gaan, hoe lang een koop- of verkooptraject duurt en welke voorwaarden wij hanteren, klik dan hieronder op "onze werkwijze".

Onze werkwijze

Het
team

De Diligence specialist voert de regie over het gehele verkoopproces. Wij brengen partijen bij elkaar ("matchmaking") en begeleiden het gehele traject tot en met de closing bij de notaris ("dealmaking"). Ook voor andere onderwerpen die verband houden met het kopen of verkopen van een bedrijf kan een beroep gedaan worden op de Diligence specialisten.

Bekijk ons team