Waarom Diligence?

Diligence is in 1998 opgericht om kopers en verkopers van ondernemingen bij elkaar te brengen. Het verkopen en kopen van bedrijven is namelijk geen eenvoudig proces. Het is niet iets dat je als gemiddelde ondernemer vaak doet. Het is spannend, nieuw en grijpt diep in in een leven. Bevredigend resultaat vergt ook uithoudingsvermogen want je loopt weleens een blauwtje. Professionele hulp, in de vorm van een overnamespecialist die de juiste partijen snel bij elkaar brengt, is dan vaak geboden.

Vier redenen om voor Diligence te kiezen:

1. De mens achter de onderneming

Wat Diligence onderscheidt van andere overnamespecialisten, is de aandacht die we hebben voor jou als ondernemer en mens. Voordat we een plan opstellen om financieel het onderste uit de kan te halen, luisteren we heel goed naar jouw verhaal. Want hoezeer kopen en verkopen op elkaar lijken, iedere situatie is anders. En er zijn meer zaken die het succes van een overdracht bepalen dan alleen de verkoopsom.

Ben je klaar om uit het werkende leven te stappen en te genieten van rust en vrije tijd? We weten dat dit een ingrijpende stap is. Daarom verdiepen we ons in wat jou bezighoudt, waarover jij twijfelt en hoe jij jouw perfecte toekomst ziet. We kijken niet alleen naar het bedrijfsmatige aspect, maar ook naar het menselijke. De continuïteit van het bedrijf is belangrijk, maar ook de toekomst van jouw gezin, je directe omgeving en de mensen voor wie jij je verantwoordelijk voelt.

Is kopen of verkopen van een bedrijf een volgende stap in jouw carrière? Natuurlijk is cashen belangrijk, maar ook jij hebt ideeën over waar je naartoe wilt en hoe je daar wilt komen. We nemen jou alle zorgen uit handen en geven jou op de momenten dat jij het wilt, alle informatie om in control te blijven. Zodat jij, als jouw bedrijf eenmaal is verkocht, met tevredenheid en voldoening terug én vooruit kunt kijken naar de volgende fase in jouw loopbaan als succesvolle ondernemer.

2. Reputatie en ervaring

Diligence is een zelfstandige, onafhankelijke organisatie met tien vestigingen door heel Nederland. We bestaan sinds 1998: al 20 jaar lang al bedienen wij ondernemers in de MKB-overnamemarkt met dienstverlening op het hoogste niveau, discreet en altijd in het belang van de klant. In deze periode hebben wij een enorme ervaring, kennis, database en netwerk opgebouwd, waaruit onze overnamespecialisten kunnen putten. En het resultaat mag er zijn: de Diligence overnamespecialisten hebben in deze periode meer dan 450 deals succesvol afgesloten. Op ons eigen “podium” (website en nieuwsbrief “De Stand van Zaken”, die regelmatig aan ca. 20.000 geïnteresseerde marktpartijen wordt toegezonden) delen wij onze kennis, ervaring, transacties en proposities met de markt.

3. Onze overnamespecialisten: ondernemers voor ondernemers

Onze overnamespecialisten zijn allen senior-adviseurs en hebben vaak een ondernemersachtergrond. Dat maakt ze gedreven, ondernemend, initiatiefrijk en creatief. En ze hebben allemaal de nodige levenservaring. Zij weten wat jij meemaakt als jij jouw bedrijf wilt verkopen of een bedrijf wilt kopen. Ze kennen het klappen van de zweep en spreken jouw taal. Dat praat een stuk makkelijker.

Uiteraard beheerst de Diligence-adviseur alle facetten van het overnameproces. Ook weet hij wanneer hij extra expertise moet inschakelen. We zijn allemaal lid van de beroepsorganisatie BOBB, die fungeert als kwaliteitskeurmerk en kennisnetwerk (www.bobb.nl). Onze overnameadviseurs zijn regionaal verspreid dus altijd dichtbij. Zij publiceren regelmatig hun ervaringen in de media, spreken op ondernemersevenementen en treden op in onze regionale Masterclass sessies. Diligence is een landelijke organisatie op het gebied van koop en verkoop van ondernemingen. Dat betekent dat als één bedrijfsovernamespecialist voor jou zoekt, iedereen meezoekt.

4. (Internationale) samenwerking

Diligence werkt internationaal samen met collega-organisaties in onder andere Duitsland en België. Omdat we onafhankelijk zijn, kunnen we zonodig (ad hoc) samenwerkingsverbanden aangaan met andere organisaties van juristen, fiscalisten, accountants en andere specialisten. Per geval stellen we het beste team samen, in het belang van de cliënt.